Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Slováci zvládli posledný krok a pocestujú do Srbska


09.06.2011


Hádzanári SR si tretíkrát vybojovali postup ME mužov.


Hádzanári Slovenska sa vo štvrtok krátko po dvadsiatej hodine večer stali jedným z účastníkov budúcoročných majstrovstiev Európy mužov, ktoré sa od 15. do 29. januára 2012 uskutočnia v srbských mestách Nový Sad, Niš, Vršac a Belehrad. Slováci víťazstvom 31:27 (17:12) nad Izraelom potvrdili svoj postup zo 4. kvalifikačnej skupiny, kde im pred záverečným kolom patrí 1. priečka o skóre pred rovnako už isto postupujúcimi Švédmi.

Reprezentanti SR budú na kontinentálnom šampionáte štartovať po rokoch 2006 a 2008 tretíkrát v ére samostatnosti. Zverenci trénera Zoltána Heistera pred štvrtkovým stretnutím v Rišone LeZion vedeli, že aj prehra o 13 a menej gólov by znamenala pre nich definitívu miestenky na kontinentálny šampionát, ale oni išli do zápasu s jednoznačným zámerom: povedal pre agentúru SITA spokojný Radoslav Antl. Skúsený ľavý krídelník vybehol na palubovku v II. polčase a aj svojimi piatimi gólmi výborne nahradil Martina Straňovského, ktorý hral na jeho poste v prvom polčase. "My sme chceli za každých okolností vyhrať, či už o gól alebo o desať, na tom dnes nezáležalo. Chceli sme dva body a to sa nám podarilo. Domov sa môžeme vrátiť spokojní," "Aj keď Izraelčania stiahli naše vedenie, mali sme vývoj pod kontrolou. Ani v týchto chvíľach sme si vôbec nepripúšťali, že by sa domácim mohol podariť obrat," poznamenal Antl, ktorý bol aj autorom jediného nepremeneného pokutového hodu v stretnutí.

Slováci výborne vstúpili do zápasu. Krátko po štvrťhodine hry mali už sedemgólový náskok (12:5 v 18. min). "Škoda zbytočných chýb. Postrácali sme lopty a pozahadzovali šance, čím sme súperovi umožnili dotiahnuť sa na dva góly," uviedol kouč Zoltán Heister k zdramatizovaniu duelu zo strany domácich. Tréner Slovenska neočakával vo štvrtok prechádzku ružovou záhradou: "Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Izrael doma narobil aj iným veľmi kvalitným tímom. Nemci tu vyhrali o päť, Švédi tiež len o štyri góly, Čiernohorci dokonca prehrali. My sme však ukázali väčšiu túžbu po víťazstve, väčšie skúsenosti a dá sa povedať, že sme celý zápas mali pevne v našich rukách. Chcem sa poďakovať chlapcom za víťazstvo a postup na ME."

Bodku za kvalifikáciou dá zo slovenského pohľadu nedeľňajší duel v košickej Steel aréne proti Čiernej Hore. "Jednoznačne chceme, aby to bola víťazná rozlúčka. Hráme doma a navyše zrejme pred vypredanou halou, takže chceme sa fanúšikom odvďačiť a osláviť postup výhrou," dodal Antl, ktorý bude potom so spoluhráčmi s napätím očakávať výsledok žrebu ME 2012. Zloženie základných skupín vyžrebujú v stredu 15. júna v srbskej metropole Belehrade.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL