Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

V EP 2011/2012 len trio Prešov, Hlohovec a Michalovce


14.06.2011


V európskych pohárových súťažiach 2011/2012 tri hádzanárske kluby zo Slovenska


BRATISLAVA 14. júna (SITA) - V európskych pohárových súťažiach v sezóne 2011/2012 budú slovenskú hádzanú zastupovať tri kluby vrátane oboch úradujúcich národných šampiónov. "V ženskej Lige majstrov bude štartovať Iuventa Michalovce, v mužskej časti tejto súťaže sa predstaví Tatran Prešov a MŠK Hlohovec bude účinkovať v Pohári víťazov pohárov mužov," informoval agentúru SITA športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský.
   
Účasť spomenutého tria bola známa už od konca mája. Ostatné kluby s právom štartu na medzinárodnej scéne sa k nim mohli pridať až do takmer polovice júna. Túto možnosť však nevyužili. "Konečný termín uzávierky prihlášok bol pondelok 13. júna. Nikto ďalší neprejavil záujem, takže počet troch slovenských účastníkov v európskych pohárových súťažiach je definitívny," dodal P. Brunovský.
   
V porovnaní so sezónou 2010/2011 bude mať Slovensko o jedného zástupcu menej. Vlani štartovalo v EP kvarteto slovenských tímov, z ktorého si Tatran Prešov, MŠK Hlohovec (muži), Iuventa Michalovce (ženy) zopakujú svoju účasť, zatiaľ čo Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou (ženy) sa neprihlásil. 
   
Žreb nového ročníka Ligy majstrov je na programe 27. a 28. júna, ďalšie európske pohárové súťaže vyžrebujú 26. júla.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL