Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Súperom SR v A-skupine nechýba po žrebe sebavedomie


16.06.2011


Dani, Srbi i Poliaci si proti našim reprezentantom veria.


Hádzanári Slovenska spoznali v stredu krátko pred trinástou hodinou mená svojich súperov na X. majstrovstvách Európy v Srbsku. V slovenskom tábore nevládlo veľké nadšenie zo zloženia belehradskej A-skupiny,v ktorej budú hrať úradujúci vicemajstri sveta Dáni, Poliaci a domáci Srbi. Najspokojnejšie ohlasy prišli z Dánska, ktoré napriek striebru z MS 2011 vo Švédsku figurovalo pred žrebom len medzi tímami v druhom výkonnostnom koši a hrozili mu do skupiny aj súperi kalibru Francúzska či Chorvátska.

"Som spokojný so žrebom. Iba ťažko to mohlo dopadnúť pre nás lepšie, keďže sme neboli medzi družstvami v najvyššom koši, hoci Srbi nebudú ľahkými protivníkmi. Domáci reprezentanti budú favoritmi na postup z prvého miesta, ale myslím si, že aj my máme veľmi dobré šance, aby sme išli ďalej s plným počtom bodov. Potešilo ma, že sa vyhneme Francúzsku a Chorvátsku," poznamenal skúsený dánsky hádzanár Kasper Sondergaard Sarup.

Práve súbojom s majstrami Európy z roku 2008 začnú Slováci svoje účinkovanie na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte. Zápas Dánsko - Slovensko bude v Pionir Arene s kapacitou 8150 divákov v nedeľu 15. januára 2012.

Po dni voľna si zverenci trénera Zoltána Heistera zmerajú sily v utorok 17. 1. s Poliakmi, ktorí by mali byť podľa papierových predpokladov najprijateľnejšími v boji o jedno z troch postupových miest do hlavnej fázy. Hádzanári Poľska si však trúfajú na protivníkov v A-skupine. "Dánov poznáme a máme s nimi nevyrovnané účty. Čo sa týka Srbov a Slovákov, určite máme potenciál zdolať týchto súperov," vyjadril sa po žrebovaní v srbskej metropole generálny sekretár Poľského hádzanárskeho zväzu Marek Góralczyk, ktorého doplnila poľská stredná spojka Bartlomiej Jaszka: "Čaká nás organizátor šampionátu Srbsko, tohtoročný vicemajster sveta Dánsko, ale nesmieme zabúdať ani na Slovensko. Kalkulovanie nám nepomôže, musíme uspieť v zápasoch na palubovke."

Slovenské účinkovanie v základnej fáze uzavrie vo štvrtok 19. januára duel s domácimi Srbmi, ktorí neskrývali po žrebe svoje typické sebavedomie. "Je to veľmi náročná skupina. My sa však chceme dostať čo najďalej. Náš tím disponuje kvalitou na účasť v semifinále. Naším cieľom je zároveň prebojovať sa na londýnske OH. Keďže sme nemuseli absolvovať kvalifikačné boje o ME, už dlho sme nehrali súťažný zápas. O to viac sme však motivovaní. Navyše, keďže budeme hrať doma, chceme sa ukázať v čo najlepšom svetle. Myslím si, že sa o prvenstvo v skupine pobijeme s Dánmi," uviedol kanonier Srbov Marko Vujin.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL