Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

T. Straňovský a Baláž na odchode zo Szegedu


17.06.2011


Slovenský hádzanár František Šulc ml. druhým najlepším strelcom Picku Szeged v sezóne 2010/2011.


Štvorčlenná slovenská légia v prvoligovom klube Pick Szeged sa od nadchádzajúcej sezóny scvrkne na polovicu. Ako informuje oficiálna internetová stránka úradujúceho maďarského vicemajstra, okrem Gábora Herberta, Dávida Katzirza, Maxima Butenka, Ádáma Bajorhegyiho sú na odchode aj dvaja slovenskí ľaváci - Tomáš Straňovský a Maroš Baláž. V kádri ešte zostávajú František Šulc ml. a Michal Tóth ml.

Tomáš Straňovský odohral v Szegede jeden a pol sezóny, keď vo februári 2010 prišiel z Tatrana Prešov. "Jednoznačne je pre mňa prvoradé zahraničie," poznamenal 30-ročný pravý krídelník k svojmu želaniu ohľadom budúceho zamestnávateľa. Dvadsaťjedenročný Baláž hrávajúci najmä na poste pravej spojky strávil v Picku po svojom prestupe z 1. MHK Košice vlani v lete jeden súťažný ročník.

Pri bilancovaní sezóny 2010/2011 vyhodnotili v Picku Szeged aj poradie najlepších strelcov družstva. František Šulc potvrdil povesť kanoniera a so 198 gólmi skončil druhý, o šesť presných zásahov ho predstihol iba Máté Lékai. Tomáš Straňovský bol s 91 gólmi siedmy a Maroš Baláž s 55 presnými zápasmi deviaty.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL