Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

WHIL bez Trenčína a Bánoviec, s UDHK Nitra a ŠKP Senec


17.06.2011


Slovenský zväz hádzanej Vám oficiálne oznamuje zloženie účastníkov súťažného ročníka 2011/12 WHIL a Extraligy.


Nejasnosti ohľadom účastníkov v spoločnej slovensko-českej súťaži v hádzanej žien (WHIL) 2011/2012 sú od piatka minulosťou. Slovenský zväz hádzanej (SZH) v piatok oficiálnou správou poskytol menoslov účastníkov interligy.

Kým osmička českých tímov vo WHIL bude rovnaká ako v sezóne 2010/2011 (Veselí, Slavia, Zlín, Olomouc, Most, Písek, Poruba, J. Hradec), slovenské kluby budú mať namiesto šesťnásobného len päťnásobné zastúpenie (Iuventa, Šaľa, ŠKP, Partizánske a Nitra-Sereď). V porovnaní s uplynulým ročníkom budú chýbať bronzový nováčik BHK Gabor Bánovce nad Bebravou a HK Štart Trenčín, naopak novým družstvom je Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď. "Je to definitívna podoba účastníkov WHIL. Trenčín nezaslal prihlášku a družstvo žien HK Štart nebude mať družstvo žien v súťaži. Bánovce sa síce prihlásili, ale nesplnili stanovené podmienky a vo štvrtok 16. júna oznámili mailom, že nebudú štartovať v interlige," informoval agentúru SITA športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský.

Ako je známe, trenčianskym kameňom úrazu boli problémy s prenájmom haly, v prípade Bánoviec išlo o nezaplatené pokuty. Hoci pôvodný termín uzávierky prihlášok uplynul v posledný májový deň, viaceré slovenské kluby mali problémy, preto výkonný výbor SZH na svojom nedeľňajšom zasadnutí v Košiciach poveril hraciu komisiu, aby v priebehu tohto týždňa individuálne doriešila ich účasť. Dotiahnuť štart sa podarilo v prípade ŠKP Bratislava, trojnásobný majster SR sa však v interlige predstaví s pozmeneným názvom. "Tento bratislavský klub bude vystupovať pod mediálnym názvom ŠKP Piccard Senec," dodal P. Brunovský.

Žreb súťažného ročníka ženskej hádzanárskej WHIL 2011/2012 sa uskutoční v City Hotel Bratislava v utorok 21. júna 2011 o 13.00 h.

WHIL 2011/12:

 
České kluby:
DHK Zora Olomouc
DHC Slavia Praha
Handball Club Zlín
HK Britterm Veselí nad Moravou
TJ Házená Jindřichův Hradec
TJ Sokol Písek
DHC Sokol Poruba
DHK Baník Most
 
Slovenské kluby:
HK Slovan Duslo Šaľa
Iuventa Michalovce
ŠKP Piccard Senec
HK Danlog Partizánske
Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď
 
EXTRALIGA mužov 2011/12
Hádzanársky Klub Topoľčany
ŠKP Bratislava
MŠK Považská Bystrica
HC Štart Nové Zámky
1. MHK Košice
MŠK Hlohovec
MHC Bardejov
Handball club winLand Michalovce
 
Tatran  Prešov – vstúpi do súťaže po základnej časti

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL