Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Bardejovčania po roku opäť v extralige,základ kádra z Prešova


20.06.2011


Slavomír Krok (tréner hádzanárov MHC Bardejov): "Pracujeme na tom, aby sme celý súťažný ročník mali pokrytý po finančnej stránke. V opačnom prípade by sme do súťaže nevstupovali"


BARDEJOV 20. júna (SITA) - Len jedna sezóna mužskej extraligy hádzanárov bola bez MHC Bardejov. Klub zo Šariša prišiel krátko pred začiatkom uplynulého ročníka o hlavného sponzora a vzápätí sa odhlásil z najvyššej domácej súťaže. Nadchádzajúca sezóna však bude opäť s Bardejovčanmi, ktorí sa môžu predstaviť medzi elitou vďaka získaniu extraligovej licencie od B-tímu Tatrana Prešov ako víťaza I. ligy mužov 2010/2011.
   
"Pracujeme na tom, aby sme celý súťažný ročník mali pokrytý po finančnej stránke. V opačnom prípade by sme do súťaže nevstupovali,” uviedol tréner Bardejova Slavomír Krok k ekonomickému zabezpečeniu.
   
Základ kádra by mali tvoriť Prešovčania. "Sme na dobrej ceste dohodnúť sa majiteľom Tatrana Miloslavom Chmeliarom. Keďže prešovské ´béčko´ nebude účinkovať v I. lige, dáme príležitosť jeho hráčom. Mnohí už tu hosťovali a počítame aj s domácimi.
   
Žrebovanie extraligy 2011/2012 sa uskutoční 28. júna v Bratislave. Podľa slov bardejovského trénera sú údajne v hre aj nové varianty oživenie mužskej hádzanej na Slovensku: "Existujú úvahy o pohárovej súťaži tímov zo SR a ČR, ktorá by mala priestor v auguste a januári. Možno sa desiatym účastníkom extraligy stane reprezentácia Veľkej Británie, ktorá bude mať príprave na budúcoročné OH v Londýne dlhodobý kemp v Hlohovci," dodal S. Krok.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL