Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Cieľom kadetiek SR umiestnenie do 12. miesta


21.06.2011


Vo štvrtok sa začnú ME v hádzanej kadetiek v Česku aj za účasti slovenských hádzanárok.


Vo štvrtok sa v dvoch moravských mestách - Brne a Zlíne začnú majstrovstvá Európy v hádzanej hráčok do 17 rokov v Česku. Medzi 16 najlepšími kadetskými družstvami nebudú chýbať ani slovenské reprezentantky, ktorým aprílový žreb základných skupín na 10. kontinentálnom šampionáte tejto vekovej kategórie (23. júna - 3. júla 2011) prisúdil za súperky rovesníčky z Francúzska, Maďarska a Chorvátska.

Dejiskom D-skupiny bude brnianska Nová hala Vodova. "Naším cieľom je vybojovať si umiestnenie do 12. priečky. Naše družstvo nemá vo svojom kádri veľké hviezdy, preto sa bude spoliehať na kolektívny výkon. Líderkami by mali byť hráčky so skúsenosťami na ženskej úrovni - Kostelná, Sláviková, Königová a Špaková. V našej skupine je favoritom Maďarsko, kde je hádzaná národným športom. Najväčšieho favorita šampionátu treba hľadať medzi tímami zo Škandinávie," uviedla pre oficiálnu stránku podujatia trénerka kadetiek SR Darina Sveráková, pre ktorú je citeľnou stratou absencia zranenej Karin Bujnochovej. Okrem tejto spojky chýba v nominácii oproti úspešnej kvalifikácii o postup na ME aj krídelníčka Lea Poórová. Namiesto nich sa do výberu dostali Lívia Klučková zo Šurian a Petra Varjassiová z bratislavského Interu.

Slovenky, ktoré si účasť na ME vybojovali vďaka 2. miestu na marcovom turnaji 3. skupiny v bieloruskom Mogiľove, začnú svoje účinkovanie vo štvrtok o 19.15 h zápasom s Maďarkami, v piatok si o 17.00 h zmerajú sily s Francúzkami a po dni voľna príde v nedeľu od 19.00 na rad ich súboj s Chorvátkami.

Po dva najlepšie tímy z každej skupiny po základnej fáze, v ktorej sa družstvá stretnú systémom každý s každým, budú bojovať o 1. - 8. miesto. Ostatné čakajú súboje v skupinách o 9. - 16. priečku. Na záver sú na programe duely o konečné umiestnenie. Pred dvoma rokmi sa v Srbsku tešili z európskeho titulu Dánky, mladé Slovenky boli trináste. Sedem najlepších z konečného poradia kadetských ME 2011 sa kvalifikuje na MS 2012 v hádzanej hráčok do 18 rokov v Čiernej Hore (16. - 26. 8.).

Zloženie základných skupín na ME 2011 v hádzanej hráčok do 17 rokov v Česku (23. 6. - 3. 7.):
A-skupina (Zlín): Rusko, Švédsko, Nemecko, Rakúsko,
B-skupina (Zlín): Dánsko, Rumunsko, Česko, Portugalsko,
C-skupina (Brno): Nórsko, Španielsko, Holandsko, Poľsko
D-skupina (Brno): Francúzsko, Maďarsko, Chorvátsko, SLOVENSKO.

Nominácia kadetiek Slovenska na ME 2011:
brankárky: Anna Kvasnicová (HK Štart Trenčín), Lenka Janešíková (MHK Bytča), Simona Csáková (UDHK Nitra),
pivotky: Barbora Königová (UDHK Nitra), Natália Csenkeyová (ŠKP Bratislava),
krídelníčky: Jana Tabaková (Iuventa Michalovce), Darina Šichmanová (MHK Bytča), Diana Tomášechová (ŠKP Bratislava), Lívia Klučková (HKM Šurany),
spojky: Alica Kostelná, Nikola Ďuriníková (obe MHK Bytča), Jana Špaková, Mária Olšovská, Barbora Fuleková (všetky Iuventa Michalovce), Martina Sláviková (UDHK Nitra), Petra Varjassiová (Inter Bratislava).

Program zápasov D-skupiny:
štvrtok 23. 6.: 16.30 h Francúzsko - Chorvátsko, 19.15 Maďarsko - Slovensko,
piatok 24. 6.: 17.00 h Slovensko - Francúzsko, 19.00 Chorvátsko - Maďarsko,
nedeľa 26. 6.: 17.00 h Francúzsko - Maďarsko, 19.00 Chorvátsko - Slovensko.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL