Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Putera do tímu nováčika I. bundesligy


22.06.2011


Hádzanársky brankár Miloš Putera novou akvizíciou TV 05/07 Hüttenberg


HÜTTENBERG 22. júna (SITA) - Slovenský hádzanársky brankár Miloš Putera (nar. 26. 1. 1982) sa dočkal nového angažmánu a od sezóny 2011/2012 bude chytať za nemecký klub TV 05/07 Hüttenberg. Dvadsaťdeväťročný gólman pôsobil v uplynulom ročníku I. bundesligy v TuS N-Lübbecke, ktorý teraz vymenil za nováčika najvyššej súťaže.
   
"Ku konečnej dohode prišlo v pondelok, keď som podpísal ročný kontrakt. Ako býva u každého nováčika zvykom, tak jediným cieľom družstva je spraviť všetko pre záchranu. Bude to náročné, pretože v nadchádzajúcej sezóne vypadávajú posledné tri tímy tabuľky priamo, teda bez toho, aby sa hrala baráž o udržanie," povedal pre agentúru SITA Putera, ktorému v TuS N-Lübbecke vypršala po sezóne platnosť zmluvy a s jeho vedením sa nedohodol na pokračovaní spolupráce.
   
"Miloš je veľmi dobrý brankár so skúsenosťami z najvyššej súťaže, ktorý bude pre naše družstvo posilou. Je v najlepšom brankárskom veku, má ambície a svoje kvality chce naďalej dokazovať v I. bundeslige. Myslím si, že sa hodí do nášho mladého tímu," poznamenal na Puterovu adresu kouč Hüttenbergu Jan Gorr.
   
Bývalý brankár HK Trnava, ŠKP Bratislava, HC OKD Baník Karviná, Wilhelmshavener HV a SV Post Schwerin pôsobil v Lübbecke od roku 2009. Zverenci kouča Markusa Baura obsadili v konečnej tabuľke najvyššej nemeckej súťaže 12. miesto.
   
Miloš Putera je členom širšieho kádra slovenskej reprezentácie, pred MS 2011 vo Švédsku figuroval v širšom 28-člennom výbere trénera Zoltána Heistera.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL