Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Heister nadšený Straňovského prestupom


28.06.2011


Budúca akvizícia španielskej Barcelony Martin Straňovský patrí podľa Zoltána Heistera medzi TOP 5 svetových krídelníkov.


BRATISLAVA 28. júna (SITA) - Pred necelým mesiacom sa na verejnosť dostala informácia, že jeden z najlepších slovenských hádzanárov súčasnosti Martin Straňovský prestúpi od sezóny 2012/2013 do FC Barcelona-Borges. Táto správa o ľavom krídelníkovi potešila aj reprezentačného trénera Slovenska Zoltána Heistera.

"Ja si myslím, že Martin patrí na svojom poste medzi päť najlepších na svete. Aj vzhľadom na svoj vek je perspektívny a v Španielsku má vďaka tomu, čo odviedol počas svojho doterajšieho pôsobenia, dobré meno," vyjadril sa kormidelník SR k opore národného tímu.

Dvadsaťpäťročný odchovanec novozámockej hádzanej strávi nadchádzajúci ročník ešte v Ademare León, potom ho čaká presun do katalánskeho veľkoklubu, s ktorým podpísal trojročný kontrakt. Keby išlo o futbal, dalo by sa to prirovnať k imaginárnemu prestupu Marka Hamšíka k Lionelovi Messimu a spol.

"Hádzanári Barcelony sú víťazmi Ligy majstrov. Vlani boli vo finále, pričom podľa mňa vtedy prehrali nešťastne. Tento rok už jasne dominovali, predvádzajú krásnu hádzanú. Myslím si, že toto hovorí za všetko," pochvalne skonštatoval Heister na adresu osemnásobného víťaza v histórii najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže.

Nebýva často zvykom a v kolektívnych športoch obzvlášť, aby slovenskí športovci prestupovali do najlepších európskych tímov v danom období.

"Dostať sa do takého družstva nie je jednoduché. Kluby ako Barcelona si vyhliadnu hráčov na základe výkonov, jedným z rozhodujúcich kritérií je dlhodobá výkonnosť. Oni si môžu dovoliť vyberať hráčov a keď nejakého oslovia, ten väčšinou neváha nad ponukou. Aj z tohto titulu je Straňovského prestup veľká vec aj pre slovenskú hádzanú," dodal Z. Heister.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL