Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Bardejov hostí N. Zámky, Michalovce do P. Bystrice


28.06.2011


Na dnešnej tlačovej konferencii pred novým súťažným ročníkom vyžrebovali extraligu hádzanárov 2011/2012.


BRATISLAVA 28. júna (SITA) - Týždeň po vyžrebovaní spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) je známy aj program extraligy hádzanárov. V City Hotel Bratislava vyžrebovali v utorok popoludní za účasti zástupcov všetkých klubov, predstaviteľov Slovenského zväzu hádzanej (SZH) a médií nadchádzajúci ročník najvyššej domácej súťaže mužov, ktorý bude mať rovnako ako v uplynulej sezóne nepárny počet účastníkov. Medzi deviatkou štartujúcich družstiev sú dvaja nováčikovia. Úvodné kolo extraligy sa bude hrať počas prvého septembrového víkendu (3. - 4. 9. 2011).

Úradujúci šampión Tatran Prešov, ktorý chce účinkovať v regionálnej SEHA League i Lige majstrov, s určitosťou vynechá základnú časť extraligy. V jej 1. kole sa vicemastrovský 1. MHK Košice predstaví na pôde bratislavského ŠKP a bronzový medailista HC Štart Nové Zámky zavíta na palubovku staronového účastníka MHC Bardejov. Ruka slovenskej reprezentačnej hádzanárky Dagmar Stuparičovej tiež rozhodla, že MŠK Hlohovec začne sezónu v domácom prostredí proti HK Topoľčany a MŠK Považská Bystrica privíta druhého nováčika HC winLand Michalovce.

V základnej časti sa osem tímov (bez Prešova) stretne systémom každý s každým doma - vonku. V nadstavbovej časti, do ktorej sa zapojí už aj Tatran Prešov, sa súťaž rozdelí na dve časti. Prvé štyri družstvá po základnej časti spoločne s úradujúcim majstrom odohrajú proti sebe po dva zápasy (doma - vonku), tímy z 5. - 8. miesta po základnej časti sa v nadstavbe stretnú medzi sebou štyrikrát (dvakrát doma - dvakrát vonku). Novinkou sú aj bonifikačné body, ktoré kluby získajú za umiestnenie v základnej časti (4-3-2-1-0, resp. 3-2-1-0), pričom Tatran vstúpi do súťaže s nulou na konte. Potom nasleduje play-off, do ktorého postúpi osem mužstiev (1. - 8., 2. - 7., 3. - 6., 4. - 5.). Vo štvrťfinále, semifinále, finále sa hrá na 3 víťazné duely. Posledný tím tabuľky po nadstavbove časti zostupuje z extraligy.

Dvojice 1. kola extraligy v hádzanej mužov 2011/2012 (3. - 4. 9. 2011):
MŠK Hlohovec - HK Topoľčany
MHC Bardejov - HC Štart Nové Zámky
ŠKP Bratislava - 1. MHK Košice
MŠK Považská Bystrica - HC winLand Michalovce

Tatran Prešov vstúpi do súťaže až v nadstavbovej časti



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL