Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Iuventa v I. fáze kvalifikácie LM hostiteľom turnaja


13.07.2011


Hádzanárky Iuventy Michalovce v I. fázy kvalifikácie Ligy majstrov hádzanárok 2011/2012 v domácom prostredí.


Hádzanárky Iuventy Michalovce sa v I. fáze kvalifikácie Ligy majstrov žien 2011/2012 predstavia v domácom prostredí. Júnový žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) pôvodne určil za organizátora súbojov B-skupiny turecký Uskudar B.S.K., ale situácia sa zmenila, keďže klub z Istanbulu nepotvrdil do stanoveného termínu splnenie všetkých záväzkov spojených s  usporiadateľskými právom. Od utorka je definitívou, že turnaj aj za účasti srbského RK Zaječar a českého HC Britterm Veselí nad Moravou sa uskutoční na Zemplíne. "V utorok podvečer sme dostali od EHF e-mailom potvrdenie, že usporiadame turnaj I. fázy kvalifikácie LM. Sme radi, že budeme jeho hostiteľmi. Už na žrebovanie sme išli so zámerom, že by sme chceli dať našim fanúšikom možnosť vidieť v Chemkostav aréne zápasy s kvalitnými zahraničnými tímami. Samozrejme, zo športového hľadiska zvyšuje výhoda domáceho prostredia na postupové šance, ale favoritom zostáva Zaječar," informoval agentúru SITA nový športový riaditeľ michalovského klubu Jaroslav Čúrny.

V dvoch štvorčlenných skupinách I. kvalifikačnej fázy sa bude hrať systémom každý s každým. Prvé dva tímy z oboch turnajov (2. - 4. 9. 2011) si vybojujú postup do II. fázy kvalifikácie LM, posledné dva zasa budú pokračovať v 2. kole PVP.

Liga majstrov žien 2011/2012:
I. fáza kvalifikácie (2. - 4. 9. 2011, do II. fázy kvalifikácie postupujú prví dvaja):
A-skupina: Ormi Loux Patras (Gréc.), MizuWaAi/Dalfsen (Hol.), LC Bruhl Handball (Švaj.), Gil Eanes-Lagos (Portug.),
B-skupina (dejisko Michalovce): Uskudar B.S.K. (Tur.), RK Zaječar (Srb.), Iuventa Michalovce (SR), HC Britterm Veselí nad Moravou (ČR).

Zdroj: SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL