Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

WinLand Beach Handball sa vydaril


20.07.2011


Víťazom turnaja sa stali hráči tímu Hoopla lava com a v ženskej časti družstvo Unagi Gama


Cez víkend sa uskutočnil v rekreačnej oblasti Sĺňava na Zemplínskej šírave tretí ročník turnaja v plážovej hádzanej. Keďže tohto roku vstúpila do projektu aj firma winLand, turnaj niesol názov winLand Beach Handball. Zúčastnilo sa na ňom 220 účastníkov. Z pohľadu počtu hráčov určite išlo o najúspešnejšie podujatie, keďže prvého ročníka sa zúčastnilo 50 a druhého 130 účastníkov. Tak ako po minulé roky aj tento sa súťažilo v troch kategóriách : mužskej, ženskej a juniorskej.



V mužskej kategórii triumf Hoopla lava com
Do tejto časti turnaja sa prihlásilo dvanásť družstiev, ktoré súťažili v troch základných skupinách. Víťazi skupiny postúpili priamo do semifinále, družstvá z druhých miest odohrali medzi sebou internú kvalifikáciu, z ktorej vyšiel posledný semifinalista. Prvé miesto na turnaji si vybojovalo družstvo Hoopla lava com v ktorého drese nastúpili hráči prevažne so Sečovskou minulosťou ako Patrik Jurko, Ján Kučera, Dušan Žuffa, či Milan Kľučar. Vo finále si poradili s Muhazou, tvorenú prevažne s bývalých hráčov Prešova. Až na treťom mieste sa umiestnil najväčší favorit turnaja, družstvo Šariš, v ktorého rade nastúpili hráči slovenského hádzanárskeho majstra prešovského Tatrana. Domácemu winLandu sa ušlo len štvrté miesto.

Finále : Hoopla lava com - Muhaza 2:1

Celkové poradie : 1. Hoopla lava com, 2. Muhaza, 3. Šariš, 4. winLand I. 5. winLand II., 6. Účastníci zájazdu, 7. Plážoví inžinieri, 8. AHK Dubáci, 9. Bucľovanz, 10 - 12. Killer 98, HC Šerifovia a Finalisti.

Individuálne ocenenia : Najlepší brankár : Martin Bumbera (winLand I), Najlepší hráč : Ján Kučera (Hoopla lava com), Skokan roka : Dominik Krok (Šariš), Najsexi hráč : Miron Rapáč (Killers 98)



V ženskej časti triumf bývalých hráčok Iuventy
Do ženskej časti turnaja sa prihlásilo šesť družstiev, ktoré súťažili v dvoch trojčlenných skupinách. Do semifinále postupovali prvé dva tímy zo skupiny. Víťazom turnaja sa stali bývalé hráčky Iuventy, ktoré vytvorili družstvo pod názvom Unagi Gama. V radoch víťazného tímu úspešne pôsobili hráčky ako Žofia Fialeková, Marianna Nemčíková, či Veronika Pajtášová. Vo finále zdolali  tím slovenských juniorských reprezentantiek pod názvom Blaznivé strely.

Finále : Unagi Gama - Bláznivé strely 2:1



Celkové poradie : 1. Unagi Gama, 2. Bláznivé strely, 3. Riders, 4. Cigánky, 5. Dorky, 6. Čarné skury

Individuálne ocenenia : Najlepšia hráčka : Nataša Smereková (Riders), Najlepšia brankárka : Marianna Nemčíková (Unagi Gama), Najsexi hráčka : Petra Varjassiová (Blaznivé strely) 

S víťazným pohárom aj dorastenci Prešova
V tretej kategórii juniorov súťažilo sedem družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Víťazom turnaja sa stal tím zložený s hráčov prešovského Tatrana pod názvom Mladé Kusy.

Finále : Mladé Kusy - Dream team 2:0

Celkové poradie : 1. Mladé kusy, 2. Dream Team, 3. Wild east, 4. Beach eagles, 5. Svedkovia jahodovi, 6. Trebišovčatá, 7. HC Ryba Srdciari

Individuálne ocenenia : Najlepší hráč : Erik Boris (Dream Team), Najlepší brankár : Lukáš Paul (Wild east)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL