Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Sečovce znova na hádzanárskej mape


22.07.2011


Dvojnásobný majster Slovenska bude v sezóne 2011/2012 účinkovať v prvej lige


Sečovská hádzaná sa po štyroch rokoch vracia n hádzanársku scénu. Bývalý dvojnásobný majster Slovenska bude účinkovať v prvej lige. Družstvo bude účinkovať na amatérskej báze. Jeho trénerom sa stal Vít Teleky, ktorý naposledy pôsobil ako asistent trénera v Trebišove. Káder by mali tvoriť odchovanci klubu, alebo hráči z blízkeho okolia. Cieľom tímu v tejto sezóne je pohyb v strede tabuľky a stabilizácia kádra.

Návrat po štyroch rokoch
Bývalá hádzanárska bašta znova ožíva. Aj tak by sa dalo nazvať znovuzrodenie sečovskej hádzanej. 31. januára 2007 odohral vtedajší ŠKP posledný zápas vo svojej histórii, keď v štvrťfinále slovenského pohára podľahol Prešovu 21:34. Už vtedy bola jasné, že klub má obrovské problémy a hrozí mu neodvrátiteľný finančný kolaps. Od hádzanej sa odvrátila tak mestská radnica, ako aj všetci sponzori. "Po štyroch rokoch sa situácia zmenila. Po smutnom konci hádzanej v našom meste sme určite na tento nezanevreli. Hľadali sme možné riešenia, ako znova naštartovať hádzanú v Sečovciach. To sa nám podarilo až teraz, keď môžem povedať, že klub HK Sečovce bude od budúcej sezóny štartovať v prvej lige," povedal nám organizačný pracovník klubu Ján Lukáč. "Zmena nastala vtedy, keď sa do primátorského kresla vrátil Jozef Gamrát. Ten hádzanú podporoval už pri svojom vtedajšom pôsobení na mestskej radnici. Po jeho opätovnom zvolení sme všetko naštartovali a v súčasnosti je všetko pripravené nato, aby sa opäť v tomto meste hrala hádzaná," dodal organizačný pracovník klubu, ktorý v minulosti pôsobil aj ako vedúci družstva.



Chcú sa zmerať na mládež
Klub by sa mal zamerať hlavne na mládež. Už v budúcej sezóne chce vytvoriť dve najmladšie kategórie, čiže prípravku a mladších žiakov. Postupne chceme vytvoriť všetky mládežnícke kategórie od prípravky až po dorast. "V minulosti sme mali v klube výbornú prácu s mládežou. V tom určite chceme pokračovať. Budúcnosť si predstavuje asi tak, že náš prvý tím by mali tvoriť vo väčšine naši odchovanci," pomenoval plány klubu Ján Lukáč.



Káder budú tvoriť vlastní odchovanci
Po štyroch rokoch teda hlási sečovská mužská hádzaná návrat. Káder mužstva by mali tvoriť hlavne vlastní odchovanci. Na prvom tréningu sa hlásilo sedemnásť hráčov, ktorých by mali doplniť aj ďalší. Práve okolo odchovancov by sa mal vytvoriť tím, ktorý bude pôsobiť v prvej lige. "Máme záujem o viacerých našich bývalých hráčov. Na lane máme aj Dušana Tabačka, ktorý síce nie je náš odchovanec, ale v klube v minulosti pôsobil," zdôraznil Lukáč, podľa, ktorého bude mať prvoligista záujem aj o ďalších hráčov. Trénerom novovytvoreného tímu sa stal Vít Teleky. Tento renomovaný odborník naposledy pôsobil ako asistent trénera v Michalovciach, či Trebišove. "Na trénersky post sme mali štyroch kandidátov. Nakoniec sme oslovili Víta Telekyho a ten našu ponuku aj prijal," dodal Lukáč. My len dodajme, že Telekyho asistentom bude František Urban a športovým riaditeľom klubu Vladimír Bajus.



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL