Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Štefan Katušák pri ženskej reprezentácii skončil


25.07.2011


Skúsený kormidelník odchádza z postu trénera ženského reprezentačného tímu.


Štefan Katušák po roku skončil vo funkcii ženského reprezentačného trénera. Vyplynulo to z dohody samotného lodivoda s prezidentom zväzu Jaroslavom Holešom. Obaja sa zhodli na tom, že Katušák bude užitočnejší vo svojej novej funkcii. Slovenky tak v novej kvalifikácii o postup na ME2012, kde ich súperkami budú hráčky Chorvátska, Dánska a Talianska bude viesť nový kormidelník.

Odstúpil na základe dohody
Štefan Katušák už nie je ženským reprezentačným trénerom. Stalo sa tak na základe dohody medzi ním a zväzom. "Na základe vzájomnej dohody v súvislosti so zmenou koncepcie práce reprezentačných družstiev žien, Centier olympijskej prípravy, Centier talentovanej mládeže i Útvarov talentovanej mládeže a takisto aj na základe dlhodobých výsledkov všetkých ženských reprezentačných družstiev. Zároveň sa pán Katušák stáva zväzovým trénerom mládeže s cieľom systémovej zmeny práce mládežníckych družstiev, ktorého úlohou bude spolu so šéfom trénersko-metodickej komisie Jánom Hianikom pripraviť a implementovať koncepciu práce s mládežníckymi družstvami. Nový tréner ženského reprezentačného družstva bude predstavený do konca augusta," povedal prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša. Skúsený kormidelník tak viedol ženskú reprezentáciu iba jeden rok, keďže oficiálne sa stal trénerom tímu minulý rok v júli.



Odchod berie profesionálne
Šesťdesiatjedenorčný rodák z Poproče tak odchádza
od ženského reprezentačného tímu presne po roku.  Tréner, ktorý v minulosti viedol v rokoch 2001 až 2003 aj mužskú reprezentáciu a hráčky ŠKP Bratislava doviedol k trom zlatým medailám odchádza a chce sa venovať práci s mládežníckymi tímami. "Moje rozhodnutie sa udialo po stretnutí s pánom Holešom. Naša vzájomná debata viedla k tomu, že bude pre ženskú hádzanú najlepšie, keď vo svojej funkcii skončím a budem sa venovať mládeži. Bolo to z dôvodu, že situácia v mládežníckej hádzanej je zlá a je potrebné ju riešiť. Svet nám v tejto časti uniká a bude veľmi ťažké dobehnúť zameškané. Svoj odchod beriem profesionálne. S prezidentom zväzu som sa totiž zhodol, že budem užitočnejší v novej funkcii, kde budem pomáhať mládeži. Mojou úlohou bude vlastne koordinácia práce celej mládeže tak, aby sa všetko vyvíjalo priaznivým smerom pre slovenskú ženskú hádzanú," zdôvodnil svoje rozhodnutie teraz už bývalý kormidelník slovenskej ženskej reprezentácie. Štefan Katušák ženskú reprezentáciu prevzal minulý rok v júli po Ľubomírovi Popluhárovi. Viedol ju tak iba jeden rok a absolvoval s ňou len jednu kvalifikáciu o postup na MS 2011. V nej skončilo Slovensko na štvrtom mieste, keď jeho zverenkyne porazili Cyprus, remizovali s Rakúskom a podľahli Veľkej Británii a Poľsku. Jeho posledným zápasom pri kormidle ženskej reprezentácii bol v júni tohto roku prípravný zápas proti Rakúsku, v ktorom hráčky Slovenska prehrali 26:33.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL