Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Hlohovčania v 2. kole PVP proti litovskému Dragunasu


26.07.2011


ŠK Hlohovec si v 2. kole PVP zmeria sily so súperom z Litvy


Po Tatrane Prešov (muži) a Iuvente Michalovce (ženy) štartujúcich v Lige majstrov 2011/2012 sa meno svojho súpera v hádzanáskej pohárovej Európe dozvedel aj MŠK Hlohovec. Zverenci trénera Juraja Jurajova začnú svoje účinkovanie v Pohári víťazov pohárov mužov v 2. kole (v 1. kole nie sú žiadne stretnutia) dvojzápasom s litovským tímom Žemaitijos Dragunas. Duely sú plánované na 8./9., resp. 15./16. októbra 2011, doma by mal začať slovenský klub.

Utorkový žreb európskych pohárových súťaží 2011/2012 vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) zároveň rozhodol aj o dvojiciach 3. kola PVP. Hlohovčanov by v prípade postupu cez Dragunas čakal v boji o postup do osemfinále dánsky Aarhus Handbold, s ktorým by sa stretli 26./27. novembra, resp. 3./4. decembra. Výhodu domáceho prostredia v odvete by mal severský súper.



Tomáš Mažár v zápase minuloročného 1. kola PVP proti Dukle Praha

"So žrebom nie sme spokojní, ale nič s tým nenarobíme.Dostali sme z trojice potenciálnych súperov toho kvalitatívne najťažšieho i najvzdialenejšieho a teda aj finančne najnáročnejšieho. Dragunas bližšie nepoznáme, ale určite chceme prejsť do ďalšieho kola. Pokúsime sa so súperom dohodnúť na odohratí oboch duelov u nás," povedal pre agentúru SITA prezident MŠK Patrik Voltmann a k prípadnému súboju s Aarhusom dodal: "Toto je už kvalitnejší súper z hádzanársky vyspelej krajiny. Dánsky klub bude lákadlom nielen pre hlohovských fanúšikov, ale aj divákov zo širokého okolia. Sme radi, že ak prejdeme cez 2. kolo, budeme môcť v Hlohovci privítať aj na klubovej úrovni atraktívneho protivníka a divákom ukázať popredné európske družstvo."



Hlohovčania figurovali pri žrebovaní medzi nenasadenými. Ich súperi vzišli zo skupiny nasadených klubov. V 2. kole mohli dostať okrem Dragunasu aj KH Besa Famiglia (Kos.) alebo Ulim-Alexia Kišiňov (Mold.). "Z troch potenciálnych súperov je Žemaitijos určite najťažší žreb. Silu súpera detailne nepoznáme, pokúsime sa získať o ňom nejaké aktuálne informácie. Verím tomu, že sme sa dobre posilnili, budeme sa snažiť postúpiť," poznamenal kormidelník MŠK Juraj Jurajov, ktorý tiež označil potenciálne súboje 3. kola PVP za lákadlo pre hlohovskú hádzanú: "Myslím si, že konfrontácia s Aarhusom by bola veľkou motiváciou pre hráčov i fanúšikov. Verím, že Dáni by prilákali do hľadiska viac divákov ako pri ligových dueloch a hala by sa zaplnila."

Pohár víťazov pohárov v hádzanej mužov 2011/2012 - 2. kolo (prvé zápasy 8./9. 10. - 15./16. 10.):
MŠK Hlohovec (SR) - Žemaitijos Dragunas (Lit.)

3. kolo (26./27. 11. - 3./4. 12.): postupujúci z dvojice MŠK Hlohovec (SR) / Žemaitijos Dragunas (Lit.) - Aarhus Handbold (Dán.)
SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL