Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Iuventa chce na domácej pôde postúpiť


26.07.2011


Hádzanárky Iuventy Michalovce privítajú vo svojej Chemkostav aréne B. skupinu kvalifikácie prvej fázy Ligy majstrov.


Hádzanárky Iuventy Michalovce privítajú vo svojej Chemkostav aréne B. skupinu kvalifikácie prvej fázy Ligy majstrov. Kvalifikačný turnaj sa uskutoční v dňoch 2.-4. septembra. Ich súperkami bude turecký Uskudar, srbský RK Zaječar a české Veselí. Iuventa bola najprv určená ako náhradník, no turecký majster nesplnil podmienky organizovania turnaja, a tak sa kvalifikácia Ligy majstrov uskutoční v Michalovciach. Do druhej fázy kvalifikácie najprestížnejšej ženskej pohárovej súťaže postúpia prvé dva tímy.

Turnaj chceli organizovať od začiatku
Funkcionári slovenského šampióna cestovali už na júnový žreb do sídla medzinárodnej hádzanárskej federácie (EHF ) vo Viedni, s cieľom, aby sa turnaj prvej fázy uskutočnil v Chemkostav aréne. Žreb však určil ako organizátora Uskudar, Iuvente sa ušla iba funkcia prvého náhradníka. "My sme už pred žrebom deklarovali našu ochotu tento turnaj zorganizovať. Žreb však určil tureckého majstra, ktorého zástupca sa ako jediný vo Viedni nezúčastnil. Nevedeli sme teda ako sa zachová," spomenul športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. Turecký Uskudar však nesplnil prísne podmienky, ktoré stanovuje EHF,a tak získal právo organizácie náhradník. Predstavitelia Iuventy to s radosťou prijali. "Uvedomujeme si, že nás čakajú zvýšené náklady, no zorganizovať takýto turnaj chápeme ako prestíž," uviedol Čurný hlavný dôvod, prečo sa slovenský majster uchádzal o organizovanie takéhoto turnaja.



Športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny

Cieľom je postup
Hádzanárky Iuventy nečaká v domácom prostredí vôbec žiadna prechádzka. Všetci súperi totiž budú ťažkou prekážkou. Domáce prostredí však velí postúpiť do druhej fázy kvalifikácie najprestížnejšej ženskej pohárovej súťaže. "Samozrejme doma, je doma. Musíme urobiť všetko preto, aby sme sa v lige šampiónov dostali čo najďalej. Nebudem nič tajiť, našim cieľom je umiestniť sa do druhého miesta a tým pádom postúpiť do druhej fázy," podotkol športový riaditeľ slovenského majstra.

Najväčšou neznámou turecký majster
Funkcionári Iuventy v týchto dňoch vôbec nezaháľajú a každým smerom hľadajú informácie o svojich súperoch. "Najväčším favoritom podľa mňa bude srbský Zaječar. Ten bol v srbskej lige suverénny víťaz, keď neprehral ani v jednom dueli. V minulej sezóne účinkoval aj v prestížnej regionálnej lige, kde hrajú zväčša tímy z bývalej Juhoslávie. Zaječar v nej skončil tretí, hneď za dvojicou európskych špičkových tímov Podravky Koprivnica a Buducnost Podgorica," upozorňuje na silu srbského majstra Čúrny. Najmenej práce s hľadaním informácii bude mať Iuventy s českým majstrom. Veselí totiž takisto štartuje vo WHIL a  súperi sa navzájom poznajú. V kádri českého majstra figuruje aj odchovankyňa michalovskej hádzanej Zuzana Drotárová. Družstvo slovenského trénera Petra Sabadku posilnila aj juniorská reprezentantka Slovenska Monika Rajnohová a z Farum Reykjavik sa vrátila aj česká reprezentačná spojka Pavla Nevařilová. „Český šampión Veselí je kvalitné družstvo, ktoré vedie slovenský renomovaný odborník Peter Sabadka. To, že vo finále českej časti WHIL porazili Sláviu Praha, hovorí za všetko,“ podotkol Čúrny, podľa ktorého sa najťažšie zbierajú informácie o tureckom majstrovi. „Uskudar je pre nás najväčšia neznáma. Turecká hádzaná je však veľmi dynamická, a tak očakávame, že Uskudar bude hrať podobne. Klub pravdepodobne veľmi dobre pracuje s mládežou, pretože v mládežníckych tímoch Turecka má veľa reprezentantiek,“ dodal na záver športový riaditeľ Iuventy. My len dodajme, že druhého predkola Ligy majstrov postupujú prvé dva tímy. Na neúspešné družstvá čaká 2. kolo pohára PVP.

Program B. Skupiny prvého predkola Ligy majstrov
2. septembra :
Iuventa - Uskudar, Veselí - Zaječar

3.septembra :
Uskudar - Veselí, Iuventa - Zaječar

4.september :
Zaječar - Uskudar, Iuventa - Veselí




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL