Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Teo Paul do Csurgoi KK


02.08.2011


Reprezentačný golman bude v nasledujúcej sezóne hosťovať v maďarskom Csurgoi KK


Slovenský reprezentant v hádzanej Teodor Paul (nar. 22. 4. 1987) si vyskúša už tretí klub z najvyššej maďarskej súťaže. Po pôsobení v budapeštianskych tímoch PLER KC a Celebi-FTC si kmeňový hráč úradujúceho šampióna MKB Veszprém KC(zaň však ešte nechytal)vyskúša angažmán v družstve Csurgói KK. "Z Ferencvárosu som odišiel, lebo klub si voči mne neplnil záväzky. V Csurgó strávim rok na hosťovaní. Podľa všetkého by som už od ďalšej sezóny mal ísť chytať za Veszprém," uviedol pre agentúru SITA 24-ročný golman.



Kým vo Ferencvárosi tvoril Paul slovenské legionárske duo s pivotom Martinom Mazákom, v Csurgó si zahrá s bývalou spojkou Štartu Nové Zámky Gabrielom Vadkertim. "Som tu už druhý týždeň, zatiaľ je všetko super. Na tréningoch makáme naplno každý deň. Brankárov má na starosti rumunský kouč, čo ma teší, lebo skutočne nám dáva zabrať. Družstvo má svoju kvalitu, naším cieľom je byť v prvej štvorke. Keď to porovnám s mojimi predchádzajúcimi maďarskými pôsobiskami, je to približne to isté. Chalanov som poznal už aj pred príchodom, takže v tomto smere nebol žiadny problém," dodal nový brankár šiesteho tímu uplynulej sezóny maďarskej BB ligy. Košický odchovanec Teodor Paul je v reprezentácii SR, za ktorú chytal už na dvoch MS a v júni si vybojoval aj postup na ME 2012 do Srbska, dvojkou za skúsenou oporou Richardom Štochlom.

Teodor Paul, 195 centimetrov vysoký gólman, nie je jedinou letnou akvizíciou tohto tímu. Ešte pred ním doň zo Szegedu prišli bývalí maďarskí reprezentanti Dávid Katzirz (31) a Gábor Herbert (33) a z Ferencvárosu chorvátsky ľavoruký strelec Igor Kos (33). Takto posilnené mužstvo z len vyše päťtisícového mestečka ležiaceho na maďarsko-chorvátskych hraniciach si v novej sezóne trúfa na útok na jednu z medailí.
SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL