Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Pred trénermi zo zahraničia dostalo prednosť Veselí


22.08.2011


"Všetky hráčky, ktoré budú mať záujem reprezentovať, sú ašpirantkami na dres národného tímu, pokiaľ budú mať aktuálnu výkonnosť"


Na čele realizačného tímu ženskej hádzanárskej reprezentácie Slovenska bude pôsobiť rovnocenná dvojica. Vedenie Slovenského zväzu hádzanej (SZH) sa uvoľnené miesto po Štefanovi Katušákovi rozhodlo zveriť do rúk dua Peter Sabadka - Lenka Černá. "V júli po ukončení pôsobenia predchádzajúceho kouča Štefana Katušáka, u ktorého oceňujem korektný prístup v tejto záležitosti, mali predseda trénersko-metodickej komisie Ján Hianik a generálny sekretár Martin Simonides za úlohu osloviť potenciálnych adeptov. Do úvahy prichádzali aj kandidáti zo zahraničia, konkrétne z Nemecka a Maďarska, s ktorými sa viedli rozhovory. Z tejto alternatívy však zišlo aj vzhľadom na previazanosť k mládežníckym reprezentáciam. Navyše, príklady z iných športov na Slovensku nehovorili v prospech toho, že by sme sa mali vybrať týmto smerom," vyjadril sa prezident SZH Jaroslav Holeša k výberu nových trénerov.



Slovenská ženská reprezentácia má prvý zraz pod novým vedením naplánovaný na 25. - 27. septembra do Hlohovca. Ešte nie je známy menoslov pozvaných hráčok, hoci trénerská dvojica už v najbližšom čase zverejní širší okruh potenciálnych adeptiek. Na úvodnej tlačovej besede ešte nechceli byť Sabadka a Černá konkrétni, ale je možné, že sa v kádri objavia aj hráčky, ktoré v nedávnej minulosti nereprezentovali. Jednou z nich by mohla byť napríklad skúsená pivotka Lucia Uhráková. "Určite chceme osloviť aj tieto hráčky. Všetky, ktoré budú mať záujem reprezentovať, sú ašpirantkami na dres národného tímu, pokiaľ budú mať aktuálnu výkonnosť. Do úvahy určite pripadá aj Uhráková. Ja som s ňou už konzultoval určité záležitosti, takže uvidíme," poznamenal Peter Sabadka.



Slovenky začnú svoje účinkovanie v 6. skupine kvalifikácie o postup na ME 2012 v Holandsku októbrovým dvojzápasom - v Dánsku (19. 10.) a v michalovskej Chemkostav aréne s Chorvátskom (22. 10.). "Máme silnú kvalifikačnú skupinu. V tejto fáze je našou úlohou poskladať tím z hráčok s najlepšou súčasnou výkonnosťou a potom postupne zabudovať do družstvá aj mladé hráčky," dodal Sabadka. Jeho najbližšou spolupracovníčkou bude hádzanárska brankárska legenda Lenka Černá. Otázka ďalších členov realizačného tímu ženskej reprezentácie ešte nie je uzavretá. "Presné kompetencie ešte nemáme rozdelené. Určite sa dohodneme, nadviažeme na spoluprácu z klubu a budeme spoločne pracovať tak, aby to prinieslo pozitívne výsledky. Predpokladám, že ja budem mať na starosti brankárky," viedla Černá, ktorá je ešte stále aktívnou brankárkou úradujúceho českého majstra z Veselí nad Moravou, kde je hlavným koučom práve Sabadka.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL