Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Dejiská kvalifikačných zápasov žien známe


22.08.2011


Kvalifikácia ME hádzanárok v Michalovciach, Hlohovci a Prešove


Slovenský zväz hádzanej(SZH) pokračuje v rozmiestňovaní domácich kvalifikačných zápasov seniorských reprezentácií do rôznych kútov krajiny. Prezident SZH Jaroslav Holeša na pondelkovej tlačovej besede prezradil aj dejiská troch domácich duelov v kvalifikácii žien o postup na ME 2012 v Holandsku.  "Chceme priniesť reprezentačnú hádzanú čo najväčšiemu počtu fanúšikov, a preto sme aj tentoraz rozhodili jednotlivé stretnutia do odlišných miest. Zápas s Chorvátkami uvidia diváci v michalovskej Chemkostav aréne. Súboj s Dánkami ako najsilnejšími súperkami v skupine odohráme v Mestskej hale v Prešove, ktorý bol dlhé roky baštou slovenskej ženskej hádzanej. Duel s Taliankami bude v Hlohovci," uviedol Holeša.
Stretnutie Slovensko - Chorvátsko sa uskutoční v Michalovciach v sobotu 22. októbra 2011 od 18.00 h. Centrum Zemplína uvidí ženskú reprezentáciu po takmer štyroch rokoch. Naposledy sa hral kvalifikačný zápas na michalovskej pôde 2. decembra 2007, keď slovenské hádzanárky víťazstvom 37:23 nad Azerbajdžankami pred vypredaným hľadiskom starej športovej haly (1100 divákov) spečatili svoj postup do II. fázy kvalifikácie ME 2008.
Konfrontácia Sloveniek s Taliankami príde v Hlohovci na rad 24. alebo 25. marca 2012 a záverečné domáce kvalifikačné vystúpenie proti trojnásobným olympijským víťazkám Dánkam odohrajú zverenky novej trénerskej dvojice Peter Sabadka - Lenka Černá v Prešove 30. alebo 31. mája 2012. Postup na ME si zo 6. skupiny vybojujú prvé dve družstvá.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL