Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Lenka Černá: Brankárky sú na dobrej úrovni


24.08.2011


Slovenské reprezentačné brankárky pod drobnohľadom svetovej legendy


Nová trénerská dvojica ženskej hádzanárskej reprezentácie Slovenska Peter Sabadka - Lenka Černá ešte nemá detailne rozdelené kompetencie, ale je isté, že svetová brankárska legenda bude mať na starosti gólmanky.







"Slovenské brankárky sú na dobrej úrovni. Predovšetkým je vyhovujúca ich skladba, lebo sú k dispozícii skúsené i mladé, ktoré môžu vytvoriť brankársky tím. Chcela by som, aby si navzájom pomáhali a spolupracovali, čo je veľmi dôležité. Želám si, aby boli oporami družstva a mali stabilnú výkonnosť. Musia však chcieť pracovať na sebe aj mimo reprezentačných zrazov, ktorých nebýva veľa a nie je veľa času na prípravu. Na to, aby podávali výkony, ktorými potiahnu družstvo, musia spraviť aj niečo navyše. Ja im v tom budem nápomocná," prezentovala svoje predstavy Lenka Černá, ktorá však zatiaľ nechcela byť konkrétnejšia ohľadom adeptiek na brankársky reprezentačný dres.

"Až do vymenovania do funkcie sme nemali kompetencie oslovovať hráčky. Teraz už máme voľné ruky a môžeme začať rozhovory s hráčkami. Konkrétne mená zatiaľ nebudem hovoriť. Nechceme, aby sa to ony dozvedeli z médií," dodala 45-ročná Černá, ktorá sa postaví medzi tri žrde českého majstra z Veselí aj v nadchádzajúcej sezóne.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL