Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Prešov na 3. mieste, zahrá si Pohár EHF


04.09.2011


1. skupina kvalifikácie o miestenku do Ligy majstrov hádzanárov - nedeľňajšie výsledky: Tatran Prešov (SR) - AEK Atény (Gréc.) 40:23 (21:7) a RK Partizan Belehrad (Srb.) - FC Porto Vitalis (Portug.) 33:26 (17:14)


Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v nedeľňajšom zápase o 3. miesto na domácom turnaji 1. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov mužov nad gréckym tímom AEK Atény vysoko 40:23 (21:7), ale postup do hlavnej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov si nevybojovali. Šarišania prišli o šancu na účasť medzi kontinentálnou elitou sobotňajším zaváhaním v semifinále, keď na smútok 2500 divákov v prešovskej Mestskej hale podľahli portugalskému FC Porto Vitalis tesne 28:29 (16:15). Napriek tomu sa účinkovanie zverencov trénerskej dvojice Djordje  Rašič - Ivan Pompoš na európskej scéne ešte nekončí, budú pokračovať v Pohári EHF.

O držiteľovi jedinej postupovej miestenky sa rozhodlo vo finále, v ktorom sa na prešovskej pôde zrodil triumf srbského RK Partizan Belehrad (Srb.) nad FC Porto Vitalis 33:26 (17:14). Víťaz 1. kvalifikačnej skupiny Partizan Belehrad bude účinkovať v D-skupine Ligy majstrov 2011/2012 spolu s kvintetom Montpellier HB (Fr.), AG Kodaň (Dán.), THW Kiel (Nem.), Reale Ademar León (Šp.), Pick Szeged (Maď.). Neúspešné trio z turnaja v Prešove čaká ešte vystúpenie v Pohári EHF. Družstvá na 2. a 3. mieste Porto, resp. Prešov budú pokračovať v účinkovaní v 3. kole P-EHF, Atény ako posledný tím zo skupiny čaká 2. kolo tejto súťaže. Ich
konkrétni súperi ešte nie sú známi.

Výsledky - Liga majstrov mužov 2011/2012 - kvalifikácia - 1. skupina (Prešov) - nedeľa:

o 3. miesto (hralo sa na 1 zápas):
Tatran Prešov (SR) - AEK Atény (Gréc.) 40:23 (21:7)
Zostava a góly Tatrana: Krupa, Boháč - Marušák 1, T. Mažár 2, Kopčo 5, Hrstka 4/2, Michal Urban 2, D. Krok 4, Krištopans 8, Radčenko 1, Kukrika, Tumidalský 1, Číp 2, Guzy 1, Pekár 3, Antl 6/2
pok. hody: 5/4 - 3/2, vylúčené: 5 - 10, rozhodovali: Stolarovs a Licis (obaja Lot.), 1500 divákov

Prešovčania v dueli o 3. miesto v skupine, v ktorom išlo o to, či budú pokračovať v 2. alebo až v 3. kole Pohára EHF, nenechali nič na náhodu a od začiatku boli pánmi na ihrisku. Svoje sobotňajšie zaváhanie v semifinále chceli odčiniť a víťazstvom potešiť svojich verných fanúšikov. Zápas mal jednoznačný priebeh. Hráči Tatrana v I. polčase súpera k ničomu nepustili, nastrieľali mu 21 gólov, pričom inkasovali len sedemkrát. O osude zápasu tak bolo prakticky rozhodnuté a v druhom polčase sa už len dohrávalo. Domáci si s prehľadom držali svoj náskok, ktorý ešte mierne navýšili. V drese Tatrana sa do streleckej listiny zapísali všetci hráči s výnimkou Kukriku a oboch brankárov. Vynikol osemgólový Krištopans. Prešov napokon vyhral nad Aténami 40:23.

Hlasy:
Ivan Pompoš (asistent trénera Prešova): "Som veľmi rád, že sme zvládli tento náš druhý zápas na turnaji, pretože po sobotňajšej jednogólovej prehre bolo dosť náročné dať hráčov psychicky dokopy. Namotivovali sa však správne. Až na chybičky krásy to bol z našej strany dobrý duel. Chytili sa aj hráči, ktorí hrali v semifinále pomenej ako Guzy či D. Krok. Vydaril sa nám úvod, išli sme do vedenia 5:0 a diváci mohli vidieť pekné akcie. Čaká nás 3. kolo Pohára EHF, v ktorom chceme hrať tak, aby sme sa dostali čo najďalej."

Michal Kopčo (pivot Prešova): "Škoda semifinálového stretnutia, v ktorom sme sa ťahali so súperom až do konca, ale záver sme nezvládli. Teraz nám zostáva už len zabojovať o čo najlepšie výsledky v Pohári EHF."

Ioannis Arvanitis (tréner AEK Atény): "Tatran má veľmi dobré družstvo, s ktorým bolo náročné držať krok. Prešov zvíťazil zaslúžene."

finále:
RK Partizan Belehrad (Srb.) - FC Porto Vitalis (Portug.) 33:26 (17:14)

Konečné poradie: 1. Partizan Belehrad, 2. FC Porto Vitalis, 3. Tatran Prešov, 4. AEK Atény

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL