Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Do II. fázy kvalifikácie Veselí, Iuventa tretia


04.09.2011


I. fáza kvalifikácie Ligy majstrov hádzanárok: Iuventa Michalovce (SR) - HC Britterm Veselí nad Moravou (ČR) 21:30 (11:16)


Hádzanárky Iuventy Michalovce neuspeli v rozhodujúcom stretnutí na turnaji B-skupiny I. fázy kvalifikácie Ligy majstrov žien 2011/2012. Zverenky trénerskej dvojice József Vura - Tomáš Hlavatý podľahli v nedeľňajšom stretnutí, v ktorom sa v michalovskej Chemkostav aréne rozhodovalo o druhej miestenke do II. fázy, českému HC Britterm Veselí nad Moravou hladko 21:30 (11:16).

Michalovčanky obsadili so ziskom 2 bodov za víťazstvo nad tureckým tímom Uskudar B.S.K. (38:28) nepostupové 3. miesto, ale ich účinkovanie na európskej scéne sa ešte nekončí. Z vybojovania účasti v II. kvalifikačnej fáze najprestížnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže ženských klubov sa tešili stopercentný srbský RK Zaječar (6 b.) a štvorbodové Veselí pod vedením slovenského reprezentačného kouča Petra Sabadku a v kádri s triom Sloveniek - Lucia Súkenníková, Zuzana Drotárová a Monika Rajnohová, ktoré boli najlepšími strelkyňami rozhodujúceho súboja.

Zaječar sa predstaví v dánskom meste Grenaa v rámci semifinále 1. skupiny II. fázy proti rumunskému Universitatea Jolidon Kluž a víťaz tohto súboja bude vo finále bojovať o jedinú miestenku do hlavnej fázy LM proti úspešnejšiemu zo súboja Rostov na Done (Rus.) - Viborg HK (Dán.). Veselí nastúpi v macedónskom Skopje v semifinále 2. skupiny II. fázy kvalifikácie proti nórskemu Byasenu a lepší z tejto dvojice si vo finále zahrá proti jednému z dvojice BM. Elda Prestigio (Šp.) - HC Metalurg Skopje (Maced.).

Michalovčanky budú pokračovať v 2. kolo PVP, kde si zmerajú sily s talianskym HC Sassari. Na Uskudar B.S.K. čaká v rámci PVP konfrontácia s cyperským A.C. "Latsia" Kentriki Asfalistiki.

Výsledky - Liga majstrov žien 2011/2012 - I. fáza kvalifikácie - B-skupina (Michalovce) - nedeľa:
Iuventa Michalovce (SR) - HC Britterm Veselí nad Moravou (ČR) 21:30 (11:16)
Zostava a góly Iuventy: Gubiková, Kudročová, Sedláčková - Bachirievová 1, Bačíková 3, Geričová 5/5, Sz”ll”siová, Kovaličková 1, Polláková 1, Hollá 2, Horňáková 1, Tobiašová 3, Hvostaľová, Wollingerová 1, Rebičová 3
Najviac gólov za Veselí: Súkenníková 7, Drotárová 6, Rajnohová a Chmelařová po 5

pok. hody: 5/5 - 1/1, vylúčené: 3 - 6, rozhodovali: Stark a Stefan (obaja Rum.), 1200 divákov

Veselí otvorilo gólový účet duelu, domáce však odpovedali dvoma presnými zásahmi, no vedenie si udržali len do 5. minúty (3:2). V ďalšom priebehu I. polčasu mali vývoj pevnejšie v rukách hráčky českého majstra, ktorých náskok po góle Flekovej v 23. min narástol až na šesť gólov (12:6). Michalovčankám sa do prestávku podarilo rozdiel mierne znížiť (11:16), ale duel o druhú postupovú priečku mali naďalej lepšie rozohratý hostky, ktorých paradoxne strelecky ťahali Slovenky Súkenníková a Drotárová, autorky dovedna 18 gólov (7+6+5).
Hneď po zmene strán hostky upravili na 17:11. Iuventa sa snažila otočiť vývoj, dotiahla sa na tri góly (17:20 v 46. min), no od stavu 18:22 prišla štvorgólová šnúra Veselí a na ukazovateli skóre svietil v 52. min stav 18:26 z pohľadu domácich. V zostávajúcom čase už Michalovčanky nenašli sily na zdramatizovanie derby majstrov krajín bývalej federácie, ktoré napokon prehrali 21:30.

Hlasy:
József Vura (tréner Iuventy) : "Súper bol lepší počas celého duelu. My sme stretnutie nezvládli po psychickej stránke. Veselí musím zagratulovať k postupu."

Peter Sabadka (tréner Veselí): "Som veľmi spokojný, že sme tento dôležitý zápas zvládli. Prakticky celý zápas sme boli vo vedení. Tešíme sa z postupu do II. fázy kvalifikácie, k čomu dievčatám blahoželám."

Lucia Tobiašová (spojka Iuventy): "Neviem, čo sa stalo. Je to pre nás všetkých veľké sklamanie, vôbec sme s tým nepočítali. Vôbec sme neplnili taktické pokyny trénera, sama si to neviem vysvetliť. S hráčkami Veselí sa poznáme z ligy, takže sme sa nemali navzájom čím zaskočiť. Naša prehra vyplynula z toho, že sme nebránili tak, ako sme mali. Defenzíva bola slabá, ale ani v útoku to nebolo nič extra. Vychytala nás Lenka Černá, dnes to bol pre nás čierny deň."

Ďalší výsledok:
Uskudar B.S.K. (Tur.) - RK Zaječar (Srb.) 27:34 (12:15)

Konečná tabuľka:
1. Zaječar 3 3 0 0 101:70 6 - postup do II. fázy kvalifikácie
2. Veselí 3 2 0 1 77:78 4 - postup do II. fázy kvalifikácie
--------------------------------------------------------------------------
3. Michalovce 3 1 0 2 85:94 2
4. Uskudar  3 0 0 3 81:102 0

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL