Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

SEHA League bez Partizanu, váhajú aj CZ Belehrad a Sarajevo


09.09.2011


Hádzanári Tatrana Prešov odohrajú svoj zápas 1. kola na palubovke RK Lovčen Cetinje podľa plánu v sobotu


Nadnárodná regionálna hádzanárska súťaž SEHA League, v ktorej účinkuje aj Tatran Prešov, sa ešte nezačala a už prišla o jedného z účastníkov. Pár dní pred štartom premiérovej sezóny 2011/2012 sa rozhodol od vznikajúceho projektu odskočiť RK Partizan Belehrad. Informuje o tom server handball-planet.com.

Srbský šampión, ktorý si minulý víkend vybojoval v Prešove postup do hlavnej fázy Ligy majstrov, nemá záujem o konfrontáciu s družstvami z krajín bývalej Juhoslávie a úradujúcim slovenským majstrom. Dôvodom je skutočnosť, že kluby si až do januára - kým marketinová agentúra Digitel nenájde generálneho partnera súťaže - musia hradiť všetky náklady na ubytovanie a cestovné. Momentálne je deväť z pôvodných dvanástich tímov rozhodnutých začať počas víkendu úvodnými zápasmi SEHA League. Zatiaľ nie je známe stanovisko bosnianskeho RK Bosna Sarajevo a srbského RK Crvena Zvezda Belehrad. Zaskočiť ako náhrada za Partizan sú pripravené družstvá Pelister Bitola (Maced.) a Radnički Kragujevac (Srb.).

Hádzanári Tatrana Prešov sa už nachádzajú v Čiernej Hore, kde odohrajú svoj zápas 1. kola na palubovke RK Lovčen Cetinje podľa plánu v sobotu 10. septembra od 19.00 h. "Áno, viem o odstúpení belehradského Partizana. Náš zápas sa bude hrať. Všetko je v poriadku, teda aspoň tu v Čiernej Hore. Dôležité je začať súťaž a potom to hádam už nejako pôjde," poznamenal v piatok popoludní pre agentúru SITA manažér Tatrana Prešov Miroslav Šosták. V SEHA League 2011/2012 sa pôvodne malo predstaviť 12 tímov (RK Bosna Sarajevo, RK Borac Banja Luka, HRK Izvidjač Ljubuški, Lovčen Cetinje, RK Sutjeska Nikšič, RK Croatia Osiguranje Záhreb, RK Nexe Našice, RK Metalurg Skopje, RK Vardar Skopje, RK Partizan Belehrad, RK Crvena Zvezda Belehrad, Tatran Prešov) zo 6 krajín (Bosna a Hercegovina, Čierna Hora, Chorvátsko, Macedónsko, Srbsko, SR).

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL