Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

SR proti Brazílii aj s Dubajovou, A. Tóthovou a Z. Školkovou


22.09.2011


V Hlohovci prvé sústredenie pod vedením novej trénerskej dvojice Peter Sabadka - Lenka Černá


Hádzanárky Slovenska absolvujú od piatka do nedele (23. - 25. 9. 2011) krátke sústredenie v Hlohovci. Pôjde o prvý zraz od nedávneho nástupu Petra Sabadku a Lenky Černej k trénerskému kormidlu, pri ktorom nahradili duo Štefan Katušák - Ján Beňadik. Nová dvojica koučov pozvala na zraz 18-členný káder, z toho je 8 legionárok a 10 hráčok zo slovenských klubov účinkujúcich vo WHIL. Vo výbere nechýbajú skúsené spojky Alžbeta Tóthová a Katarína Dubajová, ale ani nové tváre ako Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová či Adriana Medveďová.

Tréneri však nemôžu počítať so všetkými potenciálnymi adeptkami na dres
národného tímu. "Hráčky z francúzskeho Dijonu neuvoľnil klub. Ďalšie oslovené sa poďakovali. Beriem to ako realitu, u niektorých z nich nejde o definitívne zrieknutie sa reprezentácie. Na druhej strane sa nám podarilo prehovoriť na návrat Zuzku Školkovú, ktorá výkonnosťou do reprezentačného družstva jednoznačne patrila. Som presvedčený, že svojimi skúsenosťami nám pomôže a skvalitní brankársky post," uviedol pre agentúru SITA Peter Sabadka.



Šéf nového realizačného tímu, ktorého súčasťou sú aj videoanalytik a kondičný tréner Ján Hianik, vedúci družstva Peter Štefanec, lekári Patrik Javorčík a Peter Filan, masér Dušan Kožehuba, musel na poslednú chvíľu zmeniť program sústredenia. Dôvod ho však potešil, je ním medzištátne stretnutie proti Brazílii, ktoré sa bude hrať v sobotu 24. 9. v Hlohovci od 20.30 h. "Dostali sme ponuku zahrať si proti Brazílii, ktorá sa na tohtoročné MS v domácom prostredí momentálne pripravuje na európskom kontinente. Prišlo nám to vhod, hoci sme trochu pozmenili obsah a charakter zrazu. Bude to pre nás cenná skúsenosť, preto z našej strany nebol problém zaimprovizovať. Brazílčanky pricestujú v najsilnejšom zložení, čiže to bude dobrá previerka aktuálnej výkonnosti našich hráčok. Okrem tohto zápasu stihneme v Hlohovci do nedeľňajšieho ukončenia sústredenia absolvovať aj tri tréningové jednotky," dodal P. Sabadka, ktorý sa so svojimi zverenkami pripravuje na októbrový štart kvalifikácie o postup na ME


Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie v Hlohovci (23. - 25. 9.) a medzištátny zápas proti Brazílii (24. 9. o 20.30 h):
Brankárky: Zuzana Školková (HK Danlog Partizánske), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Medveďová (Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď)

Pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Michaela Kovaličková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce)

Krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Thuringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR) Zuzana Hollá (Iuventa Michalovce), Simona Pileková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Danlog Partizánske)

Spojky: Lýdia Jakubisová, Petra Popluhárová (obe Thuringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (DHC Sokol Poruba/ČR), Zuzana Drotárová, Monika Rajnohová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Alžbeta Polláková (Iuventa Michalovce)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL