Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Slováci proti Francúzom aj s najlepším extraligovým strelcom


27.09.2011


Tréner hádzanárov SR Zoltán Heister nominoval 20-členný káder


Tréner reprezentácie hádzanárov Slovenska Zoltán Heister oznámil nomináciu na medzištátny priateľský dvojzápas proti Francúzsku. Kormidelník SR sa začiatkom novembra v stretnutiach proti úradujúcim majstrom sveta, Európy a olympijským víťazom bude spoliehať na 20-členný káder, do ktorého zaradil desať legionárov a rovnaký počet hráčov z najvyššej domácej súťaže. Po dlhšom čase dostáva šancu Patrik Hruščák z 1. MHK Košice, ktorý je momentálne najlepším extraligovým kanonierom. Pre Slovákov budú duely v Boulazacu a Limoges súčasťou prípravy na januárové majstrovstvá Európy 2012 v Srbsku. Zraz reprezentácie je naplánovaný na pondelok 31. októbra v Hlohovci, hrať sa bude vo štvrtok 3. a v sobotu 5. novembra. Slovenskí hádzanári v doterajších vzájomných dueloch s Francúzmi vždy ťahali výsledkovo za kratší koniec.



Najlepší extraligový strelec Patrik Hruščák

Nominácia hádzanárov Slovenska na dva medzištátny zápasy vo Francúzsku (3. a 5. 11. 2011):
Brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/Fr.), Teodor Paul (Csurgói KK/Maď.), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica)
Pivoti: Andrej Petro (Kecskeméti KSE/Maď.), Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Michal Kopčo (Tatran Prešov)
Krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Viktor Szapu (HC Štart Nové Zámky)
Spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szucs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Maroš Baláž (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Péter Szabó (Kecskeméti KSE/Maď.), Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja HC Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Boris Mikuš (ŠKP Bratislava)



Do nominácie sa dostal aj pravý krídelník Hc winLand Michalovce Tomáš Urban

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL