Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Iuventa chce v PVP odčiniť vyradenie v LM


28.09.2011


Hádzanárky Iuventy Michalovce v piatok a sobotu v dvojzápase 2. kola PVP v domácom prostredí proti talianskemu HC Sassari


Hádzanárky Iuventy Michalovce si v tejto sezóne vyskúšajú už druhú európsku pohárovú súťaž. Po neúspešnom vystúpení v I. fáze kvalifikácie Ligy majstrov žien 2011/2012 (na domácom turnaji obsadili nepostupové 3. miesto - pozn.) ich čaká účinkovanie v Pohári víťazov pohárov.

V jeho 2. kole privítajú v dvojzápase taliansky tím HC Sassari. V Chemkostav aréne sa prvý duel bude hrať v piatok 30. septembra od 17.30 h a odveta na druhý deň 1. 10. v rovnakom čase, oba bude rozhodovať duo Boričič a Markovič zo Srbska. "Nám aj vyhovuje, že nám talianska strana ponúkla možnosť predstaviť sa dvakrát v domácom prostredí. Je to výhodnejšie po ekonomickej stránke a vyhli sme sa tiež komplikovanému cestovaniu na Sardíniu. Čo sme privítali, keďže aj v ďalšej časti sezóny nás čaká nahustený program," povedal pre agentúru SITA športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. Michalovčanky sú favoritkami súboja so Sassari a ich jednoznačným cieľom je postup do 3. kola. "Hráme doma a chceme potvrdiť túto úlohu. Bude to pre nás reparát, ktorým chceme odčiniť sklamanie z vypadnutia v Lige majstrov. Verím, že uspejeme," zaželal si Čúrny a stručne charakterizoval najbližšieho protivníka Zemplínčaniek: "Sassari je skúsené pohárové družstvo. V jeho kádri prišlo oproti vlaňajšku, keď skončilo v lige druhé a vyhralo domáci pohár, k určitým zmenám. Novou hráčkou je rumunská spojka Gheorgheová, ďalšou legionárkou je stredná spojka Irina Černovová z Ukrajiny." Zverenky trénerskej dvojice József Vura - Tomáš Hlavatý nehrali v tomto týždni žiaden ligový duel, súboj 4. kola s HK Danlog Partizánske budú dohrávať 5. októbra. "Hráčky sa nám zo zrazu reprezentácie vrátili viac-menej v poriadku. Chorá je však Wollingerová, ale verím, že do pohárových stretnutí sa dá do poriadku a budeme pripravení prejsť cez tohto talianskeho súpera," dodal na záver športový riaditeľ úradujúceho slovenského majstra.



Pohár víťazov pohárov v hádzanej žien 2011/2012 - 2. kolo:
prvý zápas - piatok 30. 9. o 17.30 h (hrá sa v Michalovciach):
HC Sassari (Tal.) - Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú: Boričič a Markovič (obaja Srb.)
odveta - sobota 1. 10. o 17.30 h:
Iuventa Michalovce (SR) - HC Sassari (Tal.), rozhodujú: Boričič a Markovič (obaja Srb.)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL