Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Hlohovčania doma za postupom aj s Mazúrom


06.10.2011


Hádzanári HC SPORTA Hlohovec počas víkendu v dvojzápase 2. kola PVP proti Žemaitijos Dragunas


Po mužoch Tatrana Prešov a ženách Iuventy Michalovce sa počas nadchádzajúceho víkendu zapojí do európskych pohárových hádzanárskych súťaží 2011/2012 už aj zostávajúci slovenský zástupca. Hádzanári HC SPORTA Hlohovec začnú svoje účinkovanie domácim dvojzápasom, keďže po dohode predstaviteľov oboch klubov privítajú litovský tím Žemaitijos Dragunas dvakrát v hale na Zábraní.

"O súperovi nemáme veľa informácií. Z jeho hry sme videli len krátke ukážky. Mal by byť v rovnakej zostave ako vlani, družstvo je bez legionárov a zložené najmä z mladších hráčov, majú tam aj jedného člena širšieho kádra reprezentácie. Nepredpokladám, že to bude ľahký protivník. Dragunas hrá v takomto zložení už nejakú sezónu, čo môže byť jeho silná stránka. Našou výhodou budú dva domáce zápasy. My budujeme nové družstvo, je len začiatok októbra, preto potrebujeme ešte nejaký čas, aby bola naša výkonnosť optimálna. V obrane je to dobré, potrebujeme sa ešte lepšie zohrať v útočnej fáze. Napriek tomu verím, že postúpime," uviedol pre agentúru SITA tréner HC SPORTA Juraj Jurajov. Hlohovčania utrpeli uplynulý týždeň v Nových Zámkoch prvú prehru v aktuálnom ročníku najvyššej slovenskej súťaže a v tabuľke klesli na 2. priečku. Tento týždeň neabsolvovali pred pohárovým vystúpením žiadne extraligové stretnutie. "V družstve nemáme zdravotné problémy, nastúpime v kompletnom zložení, teda aj s novou akvizíciou Adamom Mazúrom. Absolvoval s nami už niekoľko tréningov a javí sa vo veľmi dobrom svetle," informoval Jurajov.



Hlohovcu bude k dispozícii už aj nová akvizícia Adam Mazúr

Hlohovec vlani stroskotal v 1. kole Pohára EHF na českom klube HC Dukla Praha. Tentoraz by ho v prípade postupu cez Dragunas čakal v boji o postup do osemfinále dánsky Aarhus Handbold, s ktorým by sa zverenci trénera Juraja Jurajova stretli 26./27. novembra, resp. 3./4. decembra. Výhodu domáceho prostredia v odvete by mal severský súper. "Verím, že keď zvládneme úvodnú prekážku, tak sa proti Aarhusu predstavíme v ešte lepšej forme, než akú máme teraz," zaželal si hlohovský kormidelník.

Pohár víťazov pohárov v hádzanej mužov 2011/2012 - 2. kolo:
prvý zápas - sobota 8. 10. 2011 o 18.00 h:
HC SPORTA Hlohovec (SR) - Žemaitijos Dragunas (Lit.),
rozhodujú: Krkačev a Kolevski z Macedónska

odveta 9. 10. o 18.00 h (hrá sa tiež v Hlohovci):
Žemaitijos Dragunas (Lit.) - HC SPORTA Hlohovec (SR),
rozhodujú: Krkačev a Kolevski z Macedónska

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL