Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Iuventa v 3. kole PVP proti Sävehofu


11.10.2011


Hádzanárky Iuventy Michalovce pocestujú v 3. kole PVP žien do Švédska


Hádzanárky Iuventy Michalovce sa v utorok dozvedeli meno súpera, s ktorým si zmerajú sily v 3. kole Pohára víťazov pohárov žien. Žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) rozhodol, že Zemplínčanky budú usilovať o prienik do osemfinále v dvojzápase proti švédskemu IK Sävehof. Prvé stretnutie sa bude hrať 5./6. novembra na michalovskej pôde, odveta sa uskutoční 12./13. 11. 2011 na severe Európy.

Z dvanástich nasadených družstiev sa úradujúcemu slovenskému šampiónovi ušiel ten, ktorý zostal v osudí ako posledný. Dvanástu vyžrebovanú dvojicu teda utvorili Iuventa a Sävehof. "Nebolo si príliš z čoho vyberať. Všetky nasadené kluby majú svoju kvalitu a Sävehof nie je výnimkou. Teraz je už zbytočné hovoriť, koho sme si želali, pretože realita je celkom iná. Švédske družstvo však patrí skôr medzi tie tímy, ktoré sme si priali menej," uviedol pre agentúru SITA asistent trénera Iuventy Tomáš Hlavatý. Kým Michalovčanky neuspeli na domácom turnaji I. fázy kvalifikácie Ligy majstrov 2011/2012, hráčky Sävehofu nepostúpili z II. fázy rovnakej súťaže, keď stroskotali až v rozhodujúcom súboji. "Sävehof bude určite náročným protivníkom, keďže si na kvalifikačnom turnaji hladko poradil s nórskym Tertnesom 34:25 a potom vo finále o postup do základnej skupinovej fázy LM prehral s dánskym Randersom o päť gólov 21:26. V každom prípade však chceme odohrať so švédskym družstvom doma či vonku dva dobré zápasy," dodal T. Hlavatý.

Obaja súperi sa stretli v pohárovej Európe aj pred piatimi rokmi. V sezóne 2006/2007 ich dal žreb dokopy v 1. predkole Ligy majstrov. Iuventa po prehre 27:28 vo Švédsku zvíťazila doma 34:31 a postúpila cez Sävehof. "Ja sa k tomu môžem ťažko vyjadriť, keďže som pri michalovskom družstve vtedy nepôsobil a navyše zloženie kádrov oboch tímov prešlo zmenami," skonštatoval hlavný kouč Iuventy József Vura.

PVP v hádzanej žien - 3. kolo (prvé zápasy 5./6. novembra - odvety 12./13. 11. 2011):
Iuventa Michalovce (SR) - IK Sävehof (Švéd.)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL