Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Hvostaľová namiesto Z. Janšákovej, zatiaľ bez Dubajovej


14.10.2011


Slovenské hádzanárky sa na Zemplíne pripravujú na vstup do kvalifikácie ME 2012


Hádzanárky Slovenska sa zišli vo štvrtok večer v Michalovciach na sústredení pred začiatkom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 v Holandsku. Trénerská dvojica Peter Sabadka - Lenka Černá musela urobiť oproti pôvodnej nominácii jednu zmenu. "Zuzana Janšáková z Partizánskeho sa ospravedlnila, namiesto nej sme povolali michalovskú krídelníčku Katarínu Hvostaľovú," informoval agentúru SITA hlavný kouč P. Sabadka, ktorý momentálne ešte nemá k dispozícii kompletný 20-členný káder.

"Zatiaľ nemôžem počítať s päticou legionárok z Francúzska a Nemecka, ktoré sa k nám postupne pripoja až na budúci týždeň. Navyše nám zatiaľ chýba aj Katka Dubajová, ktorá neprišla pre zdravotné problémy svojho synčeka. Uvidíme, ako to dopadne s jej účasťou. O vývoji situácie sa budeme priebežne informovať. Dúfame však, že sa k nám v ďalších dňoch bude môcť pridať," dodal tréner SR k aktuálnemu stavu v kádri. Slovenky nemajú v pláne pred budúcotýždňovými dvoma zápasmi kvalifikácie ME žiadny prípravný duel. "Počas týchto dní sa chceme čo najlepšie pripraviť na Dánky i Chorvátky. Okrem tréningov sa budeme venovať aj analýze hry súpera. Keďže nie sme v kompletnom zložení, je to komplikovanejšie, ale snažíme sa čo najefektívnejšie využiť prítomné hráčky," poznamenal Sabadka k programu svojich zvereniek. Slovenské hádzanárky začnú svoju kvalifikačnú púť v 6. skupine v stredu 19. októbra o 21.30 h v Holstebro súbojom proti trojnásobným olympijským víťazkám Dánkam. V sobotu 22. 10. privítajú od 18.00 h v Michalovciach reprezentantky Chorvátska.

Nominácia hádzanárok Slovenska na zápasy v Dánsku (19. 10.) a doma s Chorvátskom (22. 10.) v rámci kvalifikácie ME 2012:
Brankárky: Žaneta Tóthová (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Zuzana Školková (HK Danlog Partizánske), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce)
Pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Michaela Kovaličková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce)
Krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Thuringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Zuzana Hollá, Katarína Hvostaľová (obe Iuventa Michalovce), Simona Pileková (HK Slovan Duslo Šaľa)
Spojky: Petra Popluhárová (Thuringer HC/Nem.), Martina Školková, Veronika Pajtášová (obe Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Zuzana Drotárová, Monika Rajnohová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Alžbeta Polláková (Iuventa Michalovce), Martina Košíková (HK Danlog Partizánske)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL