Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slovenky chcú potrápiť ďalšieho favorita


21.10.2011


Slovenské reprezentantky zajtra o 18.00 privítajú v michalovskej Chemkostav Aréne Chorvátsko


Slovenské reprezentantky čaká po stredajšej prehre proti Dánsku 24:36 (14:15) zajtra v michalovskej Chemkostav Aréne ďalší ťažký zápas, keď o 18.00 nastúpia proti účastníkovi MS v Brazílii Chorvátsku. Tréner Sabadka verí, že dievčatá zopakujú výkon z prvého polčasu proti Dánkam a pridajú aj niečo navyše.

Polčas na kvalitného súpera nestačí
Zverenky trénerskej dvojice Peter Sabadka – Lenka Černá ukázali v prvom zápase 6. kvalifikačnej skupiny na palubovke Dánska, že môžu držať krok aj so súperom veľkého mena. Trojnásobné olympijské víťazky sa v prvom polčase trápili a pred začiatkom druhej časti viedli iba o gól 15:14. V druhom polčase však už ukázali svoju silu a na svoje konto si pripísali dvanásťgólovú výhru 36:24. „V zápase proti Dánsku sme podali v prvom polčase výborný výkon, ktorým sme kvalitného súpera zaskočili. V druhom dejstve sa však prejavila kvalita Dánok. Dokázali sme držať krok s favorizovaným tímom, s čím by som určite vyslovil spokojnosť. Polčas na takéhoto súpera však k lepšiemu výsledku určite nestačí,“ uviedol po zápase s Dánskom jeden z trénerskej dvojice Peter Sabadka, podľa ktorého o víťazovi v tomto zápase rozhodol úvod druhého polčasu, ktorý jeho zverenky nezachytili. „Rýchlo sme sa nechali vyhodiť z tempa. Dánsku vychádzali hlavne protiútoky, ktorými rozhodli zápas vo svoj prospech. Ukázali sme však, že sme nastúpili na správnu cestu. Aj napriek tomu, že sme cestovali na palubovku silného súpera ukázali sme svoju silu. Vzhľadom na priebeh zápasu je dvanásťgólová prehra pre nás až príliš krutá,“ podotkol ešte k prehre s Dánskom Sabadka.



Chorvátky ukázali svoju kvalitu
Zajtra čaká na Slovenky ďalší ťažký zápas, keď v michalovskej Chemkostav Aréne o 18.00 privítajú Chorvátsko. Účastník majstrovstiev sveta 2011 v Brazílii v prvom kvalifikačnom zápase rozdrvil Taliansko vysoko 40:15. „Chorvátsko je silný manšaft, ktorý má vo svojom rade výrazne individuality. Keď sa pozrieme na ich zápas proti Taliansku, ukázali v ňom svoju kvalitu tak v ofenzíve, ako aj v defenzíve, čo svedčí iba o 15 inkasovaných góloch v ich sieti. Je to určite kvalitné družstvo, čo ukázali postupom na majstrovstvá Sveta, ktoré sa budú konať tohto roku v Brazílii,“ povedal o sile najbližšieho súpera Peter Sabadka. "Verím, že aj za pomoci michalovského priaznivca dokážeme favorita potrápiť. Som si istý, že dievčatá zajtra nechajú na palubovke aj srdce. Vtedy môžeme veriť v športový zázrak, ktorý sa nám podaril v prvom polčase v Dánsku. Keď bude možnosť určite sa budeme biť až do poslednej sekundy," dodal Sabadka, podľa ktorého sú všetky jeho zverenky zdravotne v poriadku a pripravené sa zajtra pobiť o čo najlepší výsledok.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL