Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Reprezentanti SR v Hlohovci bez Štochla a M. Straňovského


31.10.2011


Tréner hádzanárov SR Zoltán Heister donominoval Vladimíra Guzyho


Hádzanári Slovenska sa zišli v pondelok v Hlohovci na dvojdňovom sústredení pred dvoma tohtotýždňovými medzištátnymi zápasmi s Francúzskom. Tréner SR Zoltán Heister musel ešte pred zrazom urobiť jednu zmenu v nominácii. Tvorca hry Peter Kukučka zo švajčiarskeho klubu Kadetten Schaffhausen Handball sa mu ospravedlnil pre problémy s priťahovačmi stehenného svalu. Namiesto neho dostal pozvánku Vladimír Guzy z Tatrana Prešov, ktorý doplnil káder na 20 hráčov. V úvode zrazu neboli k dispozícii všetci nominovaní. Brankár Richard Štochl (Montpellier) a krídelník Martin Straňovský (Ademar León) sa pridajú k spoluhráčom až vo Francúzsku. Na pondelkovom predpoludňajšom tréningu ešte absentovali aj pivot Andrej Petro a spojka Csaba Szucs ml., ktorí sa pripoja k národnému tímu v najbližších hodinách.

Slováci absolvujú v Hlohovci tri tréningy, okrem dvoch pondelkových a jedného utorkového ich večer pred odchodom čaká aj modelovaný zápas s miestnym extraligistom. V stredu ráno odcestujú z viedenského letiska do Francúzska. Vo výprave bude 6 členov realizačného tímu a 14 hráči, ku ktorým potom pribudne spomenuté duo legionárov R. Štochl - M. Straňovský. Z kádra pripravujúceho sa v Hlohovci zostane doma kvarteto hráčov. Slovenskí hádzanári nastúpia proti úradujúcim majstrom sveta, Európy a olympijským víťazom, s ktorými doteraz vždy ťahali výsledkovo za kratší koniec, najskôr vo štvrtok 3. novembra od 19.15 v Limoges a potom v sobotu 5. 11. od 18.00 h v Boulazacu. Oba duely sú súčasťou prípravy na januárové majstrovstvá Európy 2012 v Srbsku.

Nominácia hádzanárov Slovenska na sústredenie pred dvoma medzištátnymi zápasmi vo Francúzsku (3. a 5. 11. 2011):
Brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/Fr.), Teodor Paul (Csurgói KK/Maď.), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica).

Pivoti: Andrej Petro (DHC Rheinland Dormagen/Nem.), Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Michal Kopčo (Tatran Prešov).

Krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Viktor Szapu (HC Štart Nové Zámky).

Spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szucs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Maroš Baláž (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Péter Szabó (Kecskeméti KSE/Maď.), Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja HC Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Boris Mikuš (ŠKP Bratislava), Vladimír Guzy (Tatran Prešov)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL