Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Slováci zdolali v príprave majstrov sveta


04.11.2011


Francúzsko - Slovensko 28:30 (14:14)


Slovenskí reprezentanti v hádzanej mužov sa vo štvrtok postarali o senzáciu, keď v Limoges v prvom z dvojice medzištátnych priateľských stretnutí s Francúzskom zvíťazili 30:28 (14:14). Zverenci trénera Zoltána Heistera dosiahli v poradí dvanástej vzájomnej konfrontácii s úradujúcimi majstrami sveta, Európy i olympijskými víťazmi prvé víťazstvo po predchádzajúcich jedenástich prehrách. Slováci s Francúzmi zmerajú sily aj v sobotu 5. 11. od 18.00 h v Boulazacu. Pre oba tímy sú duely súčasťou prípravy na januárové majstrovstvá Európy 2012 v Srbsku.

Výsledok - štvrtok:
Francúzsko - Slovensko 28:30 (14:14)
Zostava a góly SR: R. Štochl, Paul - Petro 2, Mazák, Kopčo 4, M. Straňovský 4, T. Urban, Antl 3/1, M. Volentics 6/3, Cs. Szucs ml. 4, M. Baláž, P. Szabó, Rábek 3, Mikéci, P. Hruščák 4, Guzy

pok. hody:
8/3 - 6/4, vylúčení: 1 - 4
Zostava a góly FR: Omeyer, Karaboué, Fernandez 4, Dinart, Barachet 2, Gille G. 1, Gille B. 3, Narcisse 5, Joli 2, Nyokas K., Honrubia 7, Accambray 3, Abalo, Sorhaindo 1, Detrez, Bingo.
Rozhodovali: Nikolov a Načevski (obaja Maced.), 5000 divákov

Slováci začali s rešpektom. Od stredy 35-ročný domáci brankár Omeyer mal päť úspešných zákrokov a zneškodnil aj jeden pokutový hod, a tak Francúzi v 4. min viedli 3:1. Zverenci kouča Heistera sa postupne osmelili a s favoritom hrali vyrovnanú partiu. Strelecky sa darilo krídelníkovi Volenticsovi i pivotom Petrovi s Kopčom, vďaka čomu otočili skóre vo svoj prospech a v 22. min vyhrávali 11:9. Vzápätí prišlo sporné vylúčenie Szucsa a reprezentanti "trikolóry" využili presilovku na šnúru troch gólov, ktorou opäť získali vedenie (12:11). Do kabín však družstvá odchádzali za nerozhodného stavu (14:14). Ani po zmene strán nedokázali domáci prevýšiť súpera a neustále museli doťahovať jeho náskok. Slovenské družstvo udávalo tempo hry a v prvej desaťminútovke druhého dejstva si vypracovalo štvorgólové vedenie (21:17). Zverencom kouča Onestu sa nedarilo zmazať náskok hosťujúceho tímu, v 53. min bol rozdiel v ich neprospech trojgólový (25:28). Slováci na čele s famóznym brankárom Štochlom (17 zákrokov, chytil 5 pok. hodov) však sľubne rozohranú partiu už nepustili z rúk, hoci Francúzi v závere znížili na 28:29. Posledné slovo mal najlepší slovenský strelec Volentics, ktorý spečatil senzačný triumf na 30:28.

Hlas:
Zoltán Heister (tréner SR): "Chalani dodržali taktické pokyny, od začiatku až do konca podali koncentrovaný výkon. Každý, kto nastúpil, išiel na 110 percent. Chcem mojim zverencom poďakovať za predvedenú hru, ktorou sme potvrdili, že naše jarné výkony a ani náš postup na ME neboli náhodné. Zdolali sme jedno z najlepších družstiev sveta na jeho ihrisku, čím sme potvrdili, že sa každým zápasom zlepšujeme. Pevne verím, že nadobudnuté skúsenosti z takýchto náročných stretnutí zúročíme na šampionáte."

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL