Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Slováci sa dočkali víťazstva nad Francúzmi, hviezdou Štochl


04.11.2011


Slovenskí hádzanári ukončili v zápase s Francúzskom dve série


Hádzanári Slovenska si nemohli dať lepšiu vzpruhu sebavedomia pred zostávajúcimi vyše dvoma mesiacmi do začiatku januárových majstrovstiev Európy v Srbsku. Slováci štvrtkovým víťazstvom nad Francúzmi v medzištátnom priateľskom dueli pozitívne šokovali nielen seba, ale aj hádzanársku verejnosť doma i v zahraničí. Obhajcov kontinentálneho prvenstva, úradujúcich majstrov sveta a olympijských víťazov zdolali pred päťtisícovým publikom v Limoges 30:28 (14:14).

"Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Nezľakli sme sa súpera zvučného mena a ani jeho výraznej hernej kvality," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA Richard Štochl.  Zverenci trénera Zoltána Heistera podali kolektívny výkon, každý z hráčov išiel na maximum. Vďaka tomu držali v prvom polčase s favoritom krok, po zmene strán už dokonca udávali tón súboja, v ktorom v druhom dejstve neustále viedli. "Darilo sa nám v obrane, z ktorej sme prechádzali do rýchlych protiútokov a tie sme úspešne zakončovali. Veľmi dôležitým faktorom bolo, že sme ustrážili francúzske spojky," vyzdvihol slovenský gólman spoluhráčov za odvedenú prácu v defenzíve.



Slováci ukončili vo štvrtok dve série - vlastnú šnúru jedenástich neúspechov s Francúzmi v rade a súperovu sedemnásťročnú domácu nezdolanosť v príprave. "Hoci sme nenastúpili v najsilnejšom zložení, dosiahli sme veľmi pekný výsledok pre slovenskú hádzanú. Víťazstvo nad úradujúcimi majstrami sveta, aj keď nie v súťažnom stretnutí, má svoju hodnotu a môžeme ho zaradiť k našim predchádzajúcim úspechom," poznamenal Štochl, podľa ktorého slov nevyvolalo zaváhanie zverencov kouča Clauda Onestu v krajine galského kohúta mimoriadny ohlas. "Nič zvláštneho sa tu po štvrtkovej prehre nedeje. Je to síce prekvapenie, že Francúzi prehrali doma po dlhom čase, ale nerobia z toho tragédiu." Richard Štochl bol najlepším mužom v slovenskom drese. Spoluhráčov mnohokrát podržal a francúzskych kanonierov privádzal do zúfalstva. Tridsaťpäťročný rodák z Michaloviec predviedol 17 úspešných zákrokov a zneškodnil aj päť pokutových hodov reprezentantov ďtrikolóryď. "Ja som spokojný s mojím výkonom proti tímu s takou obrovskou kvalitou. Samozrejme, pri zákrokoch mi pomohlo aj to, že francúzskych hráčov poznám a mám ich takpovediac prečítaných," dodal brankár majstrovského tímu Montpellier Agglomération HB. Výprava slovenských hádzanárov sa v piatok presunula do Boulazacu, kde sa v sobotu 5. novembra od 18.00 h uskutoční odveta s Francúzskom.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL