Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

V Boulazacu výprask od Francúzov


05.11.2011


Francúzsko - Slovensko 37:18 (19:8)


Slovenskí hádzanári podľahli v sobotňajšom odvetnom medzištátnom priateľskom stretnutí v Boulazacu domácim Francúzom vysoko 18:37 (8:19). Reprezentanti SR nezopakovali svoj štvrtkový výkon, keď v Limoges zdolali v poradí dvanástom vzájomnom zápase úradujúcich majstrov sveta, Európy i olympijských víťazov 30:28. Zverenci trénera Zoltána Heistera ťahali v sobotu od úvodu výrazne za kratší koniec a s Francúzmi utrpeli dvanástu prehru v ére samostatnosti. Pre oba tímy boli duely súčasťou prípravy na januárové majstrovstvá Európy 2012 v Srbsku.

Výsledok - sobota:
Francúzsko - Slovensko 37:18 (19:8)
Zostava a góly SR: R. Štochl, Paul - Petro, Mazák, Kopčo 3,M. Straňovský 4, T. Urban 2, Antl 2, M. Volentics, Cs. Szucs ml., M. Baláž, P. Szabó, Rábek 3, Mikéci 1, P. Hruščák, Guzy 3
pok. hody: 7/4 - 0, vylúčení: 2 - 4,,
Zostava a góly FR: Omeyer, Dumoulin, Fernandez 5, Dinart, Barachet 1, Gille G. 3, Gille B. 4, Narcisse, Joli 6, Nyokas K. 2, Honrubia 2, Accambray 5, Abalo 5, Sorhaindo, Detrez 2, Bingo 2
Rozhodovali: Nikolov a Načevski (obaja Maced.), 3500 divákov

Slováci bez Szucsa, ktorý nezasiahol do hry pre zranenie päty, držali krok s favorizovaným súperom len do stavu 2:2 v 2. min. Od tohto momentu ovládli dianie na palubovke domáci. Francúzom stačila úvodná štvrťhodina na vypracovanie si rozhodujúceho náskoku (10:2). V druhej časti prvého polčasu ho ešte zvýšili (15:5, 18:7) a do kabín odchádzali za stavu 19:8. Ani po zmene strán sa slovenskému družstvu, ktoré robilo veľa technických chýb a zahadzovalo príležitosti, nepodarilo zdramatizovať duel. Naopak, domáci pokračovali v kanonáde. V 37. min vyhrávali 22:10, o šesť minút neskôr už 28:10. Gólové manko zverencov kouča Heistera naďalej narastalo. Reprezentanti "trikolóry" zvýšili v 54. min už na 35:15. V zostávajúcom čase sa Slovákom podarilo len mierne ukrojiť z 20-gólového manka a upraviť výsledok na konečných 18:37.

Zoltán Heister (tréner SR): "Priznám sa, po našom štvrtkovom víťazstve som sa obával tohto súboja. Vedel som, že domáci budú zdravo vyhecovaní a budú nám chcieť odplatiť nečakanú prehru. Kľúčovým faktorom prehry bola absencia Szucsa, ktorý predtým výborne dirigoval našu hru. Dnes sme nenašli zaňho náhradu, svoj zlý deň si vybrali aj naši tradiční ťahúni. Mrzí ma, že sme v zápase s Francúzmi utrpeli najvyššiu prehru v histórii, ale nič sa nedá robiť, musíme sa z toho poučiť."

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL