Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Nominácia do Londýna aj s Vargovou a bez tria z Dijonu


09.11.2011


Nominácia hádzanárok Slovenska na predolympijský turnaj


Trénerská dvojica reprezentácie hádzanárok Slovenska Peter Sabadka - Lenka Černá zverejnila 16-člennú nomináciu na novembrový predolympijský turnaj v Londýne (23. - 27. 11. 2011). V porovnaní s nedávnym dvojzápasom kvalifikácie ME 2012 chýba vo výbere trio legionárok z francúzskeho Dijonu - Žaneta Tóthová, Martina Školková, Veronika Pajtášová. Naopak, v kádri opäť figurujú spojka Katarína Dubajová z Poruby a pivotka michalovskej Iuventy Michaela Kovaličková, ktoré v spomenutých dueloch z odlišných dôvodov nenastúpili. Novou tvárou v národnom tíme je skúsená brankárka Eva Vargová. Gólmanka ŠKP Piccard Senec zažije debut v reprezentácii vo veku 40 rokov.

Slovenky sa v základnej A-skupine London Handball Cupu v londýnskom Olympijskom parku predstavia spoločne s Číňankami a Poľkami. Druhú B-skupinu tvoria tímy Veľkej Británie, Angoly a Rakúska. S hráčkami Číny si Slovenky zmerajú sily v stredu 23. novembra (11.30 h SEČ), o dva dni neskôr (25. 11.) nastúpia o 14.00 h proti Poľkám. Podľa poradia v skupine potom odohrajú ešte jeden alebo dva zápasy o umiestnenie. Turnaj vyvrcholí v nedeľu 27. novembra finálovým duelom.


Nominácia hádzanárok Slovenska na predolympijský turnaj v Londýne (23. - 27. 11. 2011):
Brankárky: Zuzana Školková (HK Danlog Partizánske), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Eva Vargová (ŠKP Piccard Senec)
Pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Michaela Kovaličková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce)
Krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Thuringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Katarína Hvostaľová (Iuventa Michalovce), Simona Pileková (HK Slovan Duslo Šaľa)
Spojky: Petra Popluhárová (Thuringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Zuzana Drotárová, Monika Rajnohová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Martina Košíková (HK Danlog Partizánske)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL