Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Maroš Baláž vážne zranený, prišiel o účasť na ME 2012


19.11.2011


Maroš Baláž má pretrhnutý predný skrížený väz a musí ísť na operáciu


Tréner hádzanárov Slovenska Zoltán Heister nebude môcť pri tvorbe konečnej nominácie na januárové ME 2012 v Srbsku počítať s Marošom Balážom. Hráča maďarského FTC-PLER Budapešť čaká operácia a dlhšia pauza.

Baláž sa zranil 1. novembra v prípravnom zápase reprezentácie SR proti HC Sporta Hlohovec, keď ho z palubovky museli už po niekoľkých sekundách odniesť na lavičku spoluhráči. Hoci na druhý deň odcestoval s národným tímom do Francúzska, ani v jednom z dvoch medzištátnych priateľských stretnutí proti najlepšiemu tímu sveta súčasnosti do hry nezasiahol.

„Zle som spadol na nohu. Verím, že to nebude nič vážne,“ uviedol pre klubovú stránku 22-ročný ľavák, keď ešte nepoznal presnú diagnózu. Výsledky vyšetrenia magnetickou rezonanciou nepriniesli pozitívne správy, preto bude potrebný chirurgický zákrok. Podľa správy v sobotňajšom vydaní denníka Šport má Baláž pretrhnutý predný skrížený väz a po plastike ho čaká minimálne šesťmesačná liečba.


Košický odchovanec prišiel v tom momente nielen o najbližší ligový súboj proti svojmu bývalému klubu Pick Szeged, ale keďže ho čaká dlhodobá pauza, tak aj o ďalšie tohto sezónne stretnutia v drese FTC-PLER i národného tímu SR vrátane účasti na európskom šampionáte. Koučovi reprezentácie SR vypadol jeden z adeptov na post pravej spojky. „Dvojku“ k Danielovi Valovi bude Heister vyberať z dua Marek Mikéci - Patrik Hruščák.


(SITA)



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL