Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Hlohovec čaká dvojzápas s dánskym Aarhusom


21.11.2011


Výprava dánskeho klubu Aarhus Handbold na Slovensko v autobuse FC Barcelona


Hlohovec čaká počas nastávajúceho víkendu hádzanársky sviatok. V dvojzápase 3. kola Pohára víťazov pohárov mužov (PVP) bude družstvo HC SPORTA hostiť dánsky Aarhus Handbold. Po dohode oboch klubov sa obidve stretnutia uskutočnia v športovej hale na Zábraní, v sobotu 26. 11. i v nedeľu 27. novembra sa bude hrať od 18.00 h.

"Po zápasoch finále extraligy v sezóne 2009/2010 a finále Slovenského pohára 2010/2011 to bude ďalšie významné hádzanárske predstavenie. Nečakali sme, že budeme hrať dvakrát doma. Návrh súpera sme akceptovali, je to pre nás výhodnejšie z finančného hľadiska i zo športovej stránky, keďže doma sme silnejší ako vonku," uviedol na úvod pondelkovej tlačovej besedy prezident HC SPORTA Patrik Voltmann. Výprava Aarhusu pricestuje v piatok letecky do Prahy. Potom sa prepraví autobusom na Slovensko, kde bude do pondelkového odchodu ubytovaná v nitrianskom hoteli Zlatý kľúčik. "Z letiska v Ruzyni pôjdu Dáni autobusom slávneho katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona. Bol to náš nápad. Chceme totiž, aby sa u nás cítili príjemne, ale len čo sa týka pobytu, teda nie na palubovke," prezradil šéf hlohovského klubu.
O víkendové zápasy v Hlohovci je podľa slov Voltmanna značný záujem. Vstupenky sa budú predávať v cene 4 a 2 eurá (zľavnené). "Veríme, že hala bude vypredaná. Zatiaľ nemáme hlásený príchod fanúšikov dánskeho tímu, ale očakávame, že o zaplnenie hľadiska sa postarajú nielen ľudia z Hlohovca, ale i z okolitých miest. Predpredaj neorganizujeme, ale záujemcovia o lístky si ich môžu rezervovať telefonicky alebo e-mailom na klube," dodal Patrik Voltmann.
Hlohovčania majú pred sebou ešte utorkový zápas 1. kola nadstavbovej časti extraligy na pôde majstrovského Tatrana Prešov. "Až po tomto dueli začneme myslieť a zodpovedne sa pripravovať na Aarhus. Chceme uspieť v extralige i pohári, nečaká nás však nič jednoduché. Aj náš súper má v týchto dňoch náročný program, v strede týždňa si zmeria sily s účastníkom Ligy majstrov AG Kodaň," poznamenal tréner HC SPORTA Ľuboš Hudák. Na konfrontáciu s dánskou hádzanou sa teší aj pivot Peter Dudáš, ktorý má z nedávneho pôsobenia v Tatrane Prešov dostatok skúseností z európskych pohárových súťaží. "S Prešovom sa mi ani raz v troch konfrontáciách s družstvami z Dánska nepodarilo uspieť. Verím, že štvrtý pokus už bude úspešný," zaželal si Dudáš. Novinkou z tábora HC SPORTA Hlohovec je aj nadviazanie spolupráce so spoločnosťou VITAR zaoberajúcou sa výrobou a distribúciu vitamínových produktov a doplnkov zdravej výživy, ktorá sa stala partnerom klubu. Spoločne pripravili pre fanúšikov hádzanej súťaž s názvom "Trikrát šťastná sedmička", v ktorej sa na tri vyžrebované sedemčlenné tímy usmeje šťastie a budú si môcť vychutnať zápasy mužskej reprezentácie SR priamo v belehradskom dejisku januárových ME 2012 v Srbsku.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL