Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Prešov na Madeiru pre dobrú východiskovú pozíciu


24.11.2011


Hádzanári Tatrana Prešov po necelých troch mesiacoch opäť okúsia ako chutia európske pohárové súťaže.


Hádzanári Tatrana Prešov po necelých troch mesiacoch opäť okúsia ako chutia európske pohárové súťaže. Nevydarený domáci pokus o postup do hlavnej súťaže Ligy majstrov mužov 2011/2012 sa pokúsia odčiniť v Pohári EHF, v ktorom im žreb 3. kola prisúdil portugalský tím Madeira Andebol SAD. Prvý diel dvojzápasu o účasť v osemfinále tejto pohárovej súťaže klub je na programe v sobotu 26. novembra o 18.00 h SEČ vo Funchale. Odveta na palubovke prešovskej Mestskej haly čaká úradujúceho slovenského šampióna o týždeň neskôr - v sobotu 3. decembra tiež so začiatkom o 18.00 h SEČ.

"Samozrejme, v prvom zápase si chceme vypracovať čo najlepšiu východiskovú pozíciu, aby sme to mali o to ľahšie v odvete. K Madeire pristupujeme s plnou vážnosťou, veď už sme sa v tejto sezóne raz popálili na súperovi z Portugalska," uviedol pre agentúru SITA manažér Tatrana Miroslav Šosták, pričom narážal na nečakanú prehru Šarišanov v semifinále kvalifikačného turnaja LM s FC Porto Vitalis (28:29). Zverenci trénerskej dvojice Djordje Rašič - Ivan Pompoš majú teda šancu na portugalský reparát. "Nebudeme taktizovať. Nejaké informácie o súperovi sme získali, musíme sa poriadne pripraviť na portugalský behavý štýl hádzanej, na ktorú by mala platiť tvrdá a razantná obrana," tvrdí Šosták.

Úradujúci slovenský šampión odcestoval do dejiska už v stredu, aby sa vyhol na štvrtok plánovanému štrajku leteckých prepravcov. V generálke na pohárové vystúpenie absolvoval svoju tohtosezónnu extraligovú premiéru, keď v predohrávanom dueli 1. kola nadstavbovej časti extraligy zdolal HC SPORTA Hlohovec 25:21, hoci v druhom polčase prehrával ešte 12:19.  "Na Madeiru odcestoval 13-členný káder. Doma zostal dlhodobo zranený pivot Tomáš Mažár a z rodinných dôvodov aj tvorca hry Alexander Radčenko. V porovnaní s utorkovým zápasom proti Hlohovcu pribudol do družstva pivot Michal Kopčo," dodal prešovský manažér.

Hádzanári družstva Madeira Andebol SAD majú v sezóne 2011/2012 za sebou vystúpenie v 2. kole Pohára EHF, v ktorom vyradili HC Neistin z Faerských ostrovov (34:20 vonku, 31:17 doma). Klub sídliaci vo Funchale vlani skončil svoje účinkovanie v Pohári EHF v 3. kole, keď neprešiel cez rakúsky A1 Bregenz (31:30 doma, 26:33 vonku). V kádri Madeiry pre európske súťaže momentálne nefiguruje žiadny legionár.

Pohár EHF mužov 2011/2012 - 3. kolo - prvý zápas (odveta 3.12. o 18.00 h):
Sobota 26. novembra o 18.00 h SEČ:
Madeira Andebol SAD (Portug.) - Tatran Prešov (SR),
Rozhodujú: Javier Alvarez Mata a Ion Bustamante Lopez zo Španielska

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL