Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Tréner Heister favorizuje v našej skupine Dánov


25.11.2011


Podľa trénera Slovákov, nie je naša skupina najťažšia, ale patrí medzi najnáročnejšie


Hádzanári Slovenska budú v januári 2012 jedným zo 16 účastníkov majstrovstiev Európy mužov v Srbsku, na ktorých sa v základnej A-skupine stretnú postupne s Dánmi, Poliakmi a domácimi Srbmi. Kormidelník SR Zoltán Heister poskytol v tejto súvislosti rozhovor pre stránku ehf-euro.com, v ktorom vyjadril aj svoj názor na súperov jeho zverencov.

"Nepovedal by som, že naša skupina je najťažšia, ale určite patrí medzi najnáročnejšie. Ako takmer vždy na ME sú skupiny veľmi silné a zápasy vyrovnané od začiatku až do konca turnaja. Ja osobne považujem za veľmi ťažkú aj C-skupinu s Francúzskom, Maďarskom, Španielskom a Ruskom," uviedol pre ehf-euro.com Heister, ktorý v "áčku" favorizuje severanov.

"Podľa mňa je najväčším favoritom určite Dánsko. Vzhľadom na jeho výsledky v uplynulých rokoch je to jasné. Dáni sú finalistami ostatného svetového šampionátu, majú veľmi vyvážený tím vytvorený okolo skúsených hráčov, ktorí už spolu hrávajú nejaký čas. Predvádzajú modernú rýchlu hádzanú. Hneď za nimi nasledujú Srbi, ktorí budú mať výhodu domáceho prostredia. Tiež disponujú skvelými hráčmi ako Momir Ilič či Marko Vujin. Majú síce slabšiu lavičku ako Dáni, ale na druhej strane budú mať podporu fantastických fanúšikov," tvrdí Heister, z ktorého slov vyplýva, že jeho zverencov nečaká na šampionáte nič jednoduché.

Zo základnej skupiny idú ďalej prví traja a ak medzi nimi nechcú chýbať ani Slováci, najschodnejšia cesta za postupom by mala viesť pravdepodobne cez Poliakov.



SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL