Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Nominácia SR na JUB Vianočný pohár 2011 bez viacerých opôr


01.12.2011


Nominácia hádzanárov Slovenska na decembrový JUB Vianočný pohár


V nominácii hádzanárov Slovenska na JUB Vianočný pohár, ktorý sa od 20. do 22. decembra uskutoční za účasti štyroch reprezentačných tímov v Nových Zámkoch, Trnave a Hlohovci, je osemnásť hráčov. Pôjde viac-menej o extraligový výber doplnený o štyroch legionárov. Jeden z nich - Ladislav Tarhai ml. pôsobiaci vo švajčiarskom klube BSV Bern Muri - príde len na záverečný duel podujatia proti Česku.

Tréner mužov SR Zoltán Heister sa musí zaobísť bez niekoľkých opôr (Štochl, D. Valo, Cs. Szücs, Kukučka, M. Straňovský, Petro,...), ktoré majú ligové povinnosti v zahraničných kluboch. Šancu dostanú viacerí hráči zo širšieho 33-členného kádra, ktorí budú mať príležitosť zabojovať o nomináciu na januárové ME mužov v Srbsku (15. - 29. 1. 2012). Okrem nich sa po dlhšom čase objavia v reprezentačnom drese aj Marián Kleis a Gabriel Vadkerti.
 
Spomenutý 14. ročník Vianočného pohára, ktorý bude na Slovensku po štyroch rokoch, je pre štvoricu tradičných účastníkov súčasťou prípravy na európsky šampionát. Slováci sa v utorok 20. 12. predstavia v Nových Zámkoch proti Maďarom, v stredu 21. 12. ich v Trnave čaká konfrontácia s Poliakmi a na záver si vo štvrtok 22. 12. zmerajú v Hlohovci sily v derby s Čechmi. 

Nominácia hádzanárov SR na 14. ročník turnaja mužov o JUB Vianočný pohár na Slovensku (20. - 22. 12. 2011): 

brankári: Teodor Paul (Csurgói KK/Maď.), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica) 
pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica) 
krídla: Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Viktor Szapu, Marián Kleis (obaja HC Štart Nové Zámky), Anton Kasagranda (HC SPORTA Hlohovec) 
spojky: Ladislav Tarhai ml. (BSV Bern Muri/Švaj.), Péter Szabó (Kecskeméti KSE/Maď.), Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.), Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja HC Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec) 

Program turnaja:
 
utorok 20. decembra (Nové Zámky): 16:00 h Česko - Poľsko, 18:30 Slovensko - Maďarsko 

streda 21. decembra (Trnava): 16:00 h Česko - Maďarsko, 18:30 Slovensko - Poľsko 

štvrtok 22. decembra (Hlohovec): 16:00 h Maďarsko - Poľsko, 18:30 Slovensko - Česko

(SITA)



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL