Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Prešov v osemfinále Pohára EHF proti Nordsjaellandu


06.12.2011


Žreb osemfinále európskych pohárových súťaží v hádzanej mužov


Hádzanári Tatrana Prešov sa v osemfinále Pohára EHF mužov 2011/2012 stretnú s dánskym tímom Nordsjaelland Haandbold. Rozhodol o tom utorkový žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF), kde s výnimkou Ligy majstrov vyžrebovali osemfinálové dvojice aj ďalších pohárových súťaží mužských klubov.  Prešovčania si s Nordsjaellandom najskôr zmerajú sily v domácom prostredí, odvetu odohrajú v Dánsku.

"To je trochu naša nevýhoda. Myslím si však, že môžeme byť so žrebom spokojní, hoci dánska hádzaná je kvalitná. Sme radi, že nám vyšlo aspoň to želanie, aby sme sa vyhli nemeckým klubom," uviedol pre agentúru SITA v prvej reakcii na výsledok žrebu manažér Tatrana Miroslav Šosták.  Slovensko-dánska konfrontácia hádzanárov nebude v tejto sezóne prvá. V 3. kole PVP privítal HC SPORTA Hlohovec dvakrát v domácom prostredí Aarhus Haandbold (34:34, 21:31). "Osobne nepredpokladám, že by sa aj v našom prípade uskutočnili oba duely na jednej palubovke. My chceme hrať doma a nemyslím si, že súper by túžil hrať dvakrát u nás. Je to už osemfinále a všetky kluby v ňom majú svoje ambície a chcú v ňom niečo dosiahnuť," dodal Šosták.

Prešov bol pri žrebe medzi osmičkou nenasadených tímov a za súpera v boji o štvrťfinále mohol okrem Nordsjaellandu dostať aj kluby Skjern Haandbold (Dán.), Fraikin BM Granollers (Šp.), Saint Raphl Var Handball (Fr.), Frisch Auf Goppingen (Nem.), SC Magdeburg (Nem.), RK Gorenje Velenje (Slovin.) a Eskilstuna Guif (Švéd.).  "Tešili sme sa na tento žreb a v kútiku duše dúfali, že dostaneme prijateľného a priechodného súpera. Myslím si, že Nordsjaelland je takým protivníkom. O to väčšia bude naša motivácia prebojovať sa do štvrťfinále, čo by bol super výsledok," poznamenal asistent trénera slovenského šampióna Djordjeho Rašiča Ivan Pompoš, ktorému sa vlastne splnilo prianie: "Ja som nechcel bundesligové družstvá, ale želal som si tím z Dánska alebo Švédska."

Nordsjaelland Haandbold v kádri s dvoma Islanďanmi (Gudmundsson a Kristjansson) má úspešne za sebou dve prekážky v Pohári EHF. V 2. kole vyradil českého zástupcu HC Dukla Praha po výsledkoch 31:24 (18:12) a 27:25 (11:17), v 3. kole prešiel cez ruský Sungul Snežinsk 37:33 (15:19) a 20:23 (10:13). Nedarí sa mu však v najvyššej domácej súťaži, kde s bilanciou 3 - 3 - 8 figuruje v 14-člennej tabuľke až na 12. mieste. Pre porovnanie - premožiteľ Hlohovca Aarhus je ôsmy (5 - 2 - 7). Prvé zápasy osemfinále Pohára EHF mužov sú na programe 11. alebo 12. februára, odvety o týždeň neskôr 18./19. 2. 2012.

Žreb osemfinále Pohára EHF v hádzanej mužov (prvé zápasy 11./12. februára - odvety 18./19. 2. 2012):
FC Porto Vitalis (Portug.) - Saint Raphl Var Handball (Fr.)
Dinamo Minsk (Biel.) - Fraikin BM. Granollers (Šp.)
Tatran Prešov (SR) - Nordsjaelland Haandbold (Dán.)
Eskilstuna Guif (Švéd.) - Rhein-Neckar Lowen (Nem.)
Skjern Haandbold (Dán.) - Dunkerque HB Grand Littoral  (Fr.)
SC Magdeburg (Nem.) - RK Nexe Našice (Chor.)
RK Gorenje Velenje (Slovin.) - Maccabi Srugo Rišon LeZion (Izr.)
Frisch Auf Goppingen (Nem.) - HC Odorheiu Secuiesc (Rum.)

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL