Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Lipták v Bregenzi po sezóne končí


14.12.2011


Vedenie A1 Bregenz sa rozhodlo nepredĺžiť zmluvu s trénerom Martinom Liptákom


Slovenský tréner Martin Lipták ukončí v lete svoje pôsobenie na lavičke hádzanárov rakúskeho prvoligového tímu A1 Bregenz, ktorý vedie od sezóny 2008/2009. Štyridsaťsedemročnému kormidelníkovi vyprší po aktuálnom súťažnom ročníku platnosť kontraktu a klub sa rozhodol vydať inou cestou. Informuje o tom internetový portál Voralberg Online. Deň po domácej prehre 26:31 v derby s Hardom absolvoval kouč rozhovor s manažérom Bregenzu Rolandom Frohstockom, ktorý potom oznámil, že nepríde k predĺženiu kontraktu s koučom.

"Akceptujem rozhodnutie vedenia klubu, hoci ho neviem celkom pochopiť. Tvrdenie o novej ceste považujem za chabý argument. Mne neoznámili žiadny skutočný dôvod, ktorý by vysvetlil ukončenie spolupráce. Bol by som radšej, keby mi otvorene a úprimne priamo do očí povedali, že nie je spokojnosť s mojou prácou. Som však profesionálny tréner a napriek tomu sa do posledného dňa budem snažiť robiť všetko pre úspech mužstva a celého klubu. Keby to tak v mojom prípade nebolo, už pred niekoľkými týždňami som mohol hodiť uterák do ringu a prijať ponuku z nemeckej bundesligy. To však nie je môj štýl, utekať pred problémami," uviedol v rozhovore pre vol.at Lipták, ktorý počas angažmánu v Bregenzi priviedol družstvo A1 k dvom majstrovským a v uplynulej sezóne k vicemajstrovskému titulu. Košický rodák by chcel na rozlúčku získať svoje tretie a celkovo desiate klubové zlato v HLA.

Martin Lipták je zároveň aj trénerom reprezentácie Česka: "Na januárových ME v Srbsku nám pôjde o to, aby sme sa kvalifikovali na olympijské hry do Londýna," dodal úspešný kouč.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL