Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Na Vianočnom pohári napokon len s jediným legionárom


16.12.2011


Slovenským hádzanárom pribudol do prípravy pred januárovými ME v Srbsku medzištátny duel s Maďarmi vo Veszpréme


Hádzanári Slovenska odštartujú na budúci týždeň záverečnú prípravu na januárové majstrovstvá Európy mužov v Srbsku (15. - 29. 1. 2012). Slováci sa zídu v pondelok popoludní v Hlohovci na sústredení, ktorého súčasťou bude aj účasť na JUB Vianočnom pohári 2011 (20. - 22. 12.) s tradičným kvartetom účastníkov - SR, ČR, Maďarsko a Poľsko.

Tréner Zoltán Heister nemôže na tomto podujatí rátať s viacerými oporami, ktoré sa pre zdravotné problémy či povinnosti v zahraničných kluboch zapoja do prípravy neskôr. "Vedeli sme o tom, keďže v mnohých krajinách sú v tomto období na programe ešte ligové súťaže. Rovnako však na tom budú aj naši súperi na Vianočnom pohári, azda s výnimkou Maďarska. Okrem Vadkertiho z maďarského Csurgó budeme čerpať predovšetkým z domácich zdrojov. Šancu dostanú ďalší adepti zo širšieho kádra alebo aj extraligoví hráči so slušnou formou ako napríklad Kucharík z ŠKP," uviedol Heister na piatkovej tlačovej besede k zloženiu kádra na Vianočný pohár. V porovnaní s pôvodnou nomináciou musí slovenský kormidelník oželieť služby zranených - brankára Teodora Paula (Csurgói KK/Maď.) a krídelníka Miroslava Volenticsa (ŠKP Bratislava), chorého (viróza) Pétera Szabóa (Kecskeméti KSE/Maď.) a napokon aj Ladislava Tarhaia ml. (BSV Bern Muri/Švaj.). "Pôvodne sme s Lacom počítali na posledný duel na turnaji proti Česku, ale keďže 21. decembra ešte hrá ligový duel vo Švajčiarsku, tak sme to nesilili a pridá sa k nám počas medzisviatočného obdobia, keď máme v pláne kondično-rehabilitačný blok," odpovedal Heister na otázku agentúry SITA. Za spomenuté kvarteto absentujúcich dostali dodatočne pozvánky Marián Žernovič, Michal Urban a Ivan Kucharík.

Po Novom roku sa reprezentanti SR stretnú v pondelok 2. januára. V stredu 4. 1. odcestujú do Veszprému, kde s domácim Maďarskom odohrajú medzištátny priateľský zápas. "Oba tímy by už mali byť v kompletnom zložení, takže to bude užitočná konfrontácia," poznamenal kouč k novinke v pláne prípravy na ME. Slovenskí hádzanári sa vzápätí presunú z Veszprému do chorvátskeho Osijeku na turnaj Croatia Cup 2012 (6. - 8. 1.) v konkurencii Švédska, Iránu a domácej reprezentácie. Po návrate domov dostanú hráči voľno do štvrtka 12. januára a v sobotu 14. 1. nasleduje už odlet do Belehradu. "V januári pozveme na zraz už len 18 hráčov, z ktorých potom vyberieme konečnú 16-člennú nomináciu na európsky šampionát," dodal Zoltán Heister, ktorý má zatiaľ jasno len v tom, že do Srbska pocestuje s trojicou brankárov.


Nominácia hádzanárov SR na JUB Vianočný pohár 2011 na Slovensku (20. - 22. 12. 2011):
Brankári: Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica), Marián Žernovič (HC SPORTA Hlohovec)
Pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica)
Krídla: Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Viktor Szapu, Marián Kleis (obaja HC Štart Nové Zámky), Anton Kasagranda (HC SPORTA Hlohovec)
Spojky: Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.), Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja HC Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec), Michal Urban (Tatran Prešov), Ivan Kucharík (ŠKP Bratislava)

Program turnaja:
utorok 20. decembra (Nové Zámky): 16.00 h Poľsko - Česko, 18.30 Slovensko - Maďarsko

streda 21. decembra (Trnava): 16.00 h Česko - Maďarsko, 18.30 Slovensko - Poľsko

štvrtok 22. decembra (Hlohovec): 16.00 h Maďarsko - Poľsko, 18.30 Slovensko - Česko

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL