Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Zdravotný stav hráčov najväčšou starosťou Heistera


16.12.2011


Lazaret v reprezentácii hádzanárov SR pred začiatkom prípravy na ME 2012


Trénera hádzanárov Slovenska Zoltána Heistera trápi mesiac pred začiatkom majstrovstiev Európy v Srbsku (15. - 29. 1. 2012) lazaret v reprezentačnom kádri. Až osem hráčov národného tímu trápia v súčasnosti zdravotné problémy. Dvaja z nich - brankár Teodor Paul a spojka Maroš Baláž - už definitívne prišli o nádej na účasť na európskom šampionáte.

"Obaja sú definitívne mimo hry a nemôžeme s nimi počítať," poznamenal kouč SR. Paul (Csurgói KK/Maď.) má zlomený palec a musel absolvovať chirurgický zákrok, Baláž (FTC-PLER Budapešť/Maď.) má pretrhnutý predný skrížený väz v kolene a tiež sa nevyhol operácii. Šestica Miroslav Volentics, Andrej Petro, Csaba Szucs ml., Daniel Valo, Tomáš Urban a Péter Szabó, ktorú tiež sužovali alebo ešte sužujú zdravotné ťažkosti rôzneho druhu, však figuruje v zúženom 28-člennom kádri, z ktorého vzíde konečná šestnástka na ME.

"U Andyho Petra je predpoklad, že sa k nám pridá už medzi sviatkami, keď mu vyberú stehy po zašívaní otvorenej zlomeniny ukazováka pravej ruky. Csabi Szucs sa momentálne podrobuje liečbe zranenej päty na špecializovanej klinike v Nemecku. Ak bude tento proces úspešný, začiatkom januára sa zapojí do športovej prípravy. V prípade Volenticsa uvidíme podľa aktuálneho stavu zlomených záprstných kostí hodovej ruky, či bude môcť v úvode nového roka trénovať. Dano Valo má problémy s medzirebrovým svalstvom. Ide o menšie zranenie dlhodobého charakteru vyplývajúce aj z opotrebovania. Odohrá dva - tri zápasy, potom si jeden potrebuje oddýchnuť, ale je viac-menej v poriadku. Tomáš Urban by už po zranení členka mohol hrať, chcem sa poďakovať Michalovciam, že mu dopriali čas na doliečenie a nenasadzovali ho v extraligových dueloch. Szabó sa pre virózu ospravedlnil len z budúcotýždňového Vianočného pohára," ozrejmil Heister na stretnutí s novinármi aktuálny stav jeho zranených zverencov.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL