Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

MS žien - Francúzky a Nórky do finále


17.12.2011


Súhrn výsledkov piatkových stretnutí na XX. majstrovstvách sveta v hádzanej žien v Brazílii


Prvými finalistkami na XX. majstrovstvách sveta v hádzanej žien v Brazílii sa stali reprezentantky Francúzska. Úradujúce vicešampiónky po štvrťfinálovom vyradení ruských obhajkýň triumfu spred dvoch rokov zdolali v Sao Paule v prvom piatkovom semifinále Dánky 28:23 (14:12). Hlavnou strojkyňou úspechu "trikolóry" bola s 10 gólmi Alexandra Lacrabereová. Severankám vyšiel vstup do duelu (7:4 v 14. min), ale naposledy viedli v závere I. polčasu (v 25. min 11:10). Potom nasledoval francúzsky obrat na 20:14 v 40. min, ani následná štvorgólová šnúra súperiek nepriniesla otočenie vývoja skóre.

"Takisto ako v každom stretnutí bola kľúčom k víťazstvu obrana. Sme šťastní a zároveň aj smutní, keďže sme prišli pre zranenie o našu kľúčovú hráčku Pineauovú. Vo finále to budeme mať ťažké a bez ohľadu na meno súpera v ňom nebudeme v úlohe favorita. Navyše, okrem Pineauovej nám bude chýbať aj Signateová," poznamenal trénera reprezentácie krajiny galského kohúta Olivier Krumbholz. Jeho zverenky budú v nedeľu bojovať vo svojom štvrtom finále druhý titul v histórii, premiérový získali pred ôsmimi rokmi. Potom už nasledovala ruská nadvláda.

Druhými finalistkami sa stali úradujúce európske šampiónky Nórky, ktoré vyhrali nad Španielkami 30:22 (16:9). Severanky hneď v úvode druhého semifinále naznačili svoje ambície. V 17. min mali už šesťgólový náskok (10:4) a následné španielske zníženie na 9:10 bolo jedinou komplikáciou ich piatkového duelu. Nórky v ďalšom priebehu kontrolovali svoje vedenie, s prehľadom doviedli stretnutie do víťazného konca a zabezpečili si postup do svojho piateho finále na MS, v ktorom sa pokúsia získať po dvanástich rokoch druhý titul pre svoju krajinu.

"Pred Španielkami sme mali rešpekt, ale výborne sme sa na súpera pripravili. Darilo sa nám hrať tak, ako sme si predsavzali, teda na rýchle protiútoky. Špeciálna vďaka patrí brankárke Haraldsenovej. V mojich očiach sú favoritkami finále Francúzky," uviedol nórsky kouč Thorir Hergeirsson. Najlepšia strelkyňa španielskeho tímu Macarena Aguilarová uznala kvality víťaziek: "Potrebovali sme podať viac ako stopercentný výkon, ale urobili sme príliš veľa chýb."

Atraktívny bude zápas 5. miesto, v ktorom nastúpia proti sebe obhajkyne prvenstva Rusky proti domácim Brazílčankám. Rusko zdolalo v piatok v skupine o 5 . - 8. priečku Angolu 41:31 a Brazília si vo vyrovnanom stretnutí poradila s Chorvátskom 32:31.

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí na XX. majstrovstvách sveta v hádzanej žien v Brazílii:

Semifinále (Sao Paulo):
Francúzsko - Dánsko 28:23 (14:12)
Najviac gólov: Lacrabereová 10/4 - Jorgensenová 7

Nórsko - Španielsko 30:22 (16:9)
Najviac gólov: Lokeová 7 - Aguilarová 6

o 5. - 8. miesto (Sao Paulo):
Rusko - Angola 41:31 (17:18)
Najviac gólov: Šipilovová 6 - Calandulová 5

Chorvátsko - Brazília 31:32 (15:14)
Najviac gólov: Penezičová 10 - Nascimentová 7/3

Zostávajúci program - nedeľa 18. 12.:
Finále: Francúzsko - Nórsko (20.15 h SEČ), o 3. miesto: Dánsko - Španielsko (17.30), o 5. miesto: Rusko - Brazília (12.00), o 7. miesto: Angola - Chorvátsko (14.45)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL