Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Heister verí v Kasagrandov výkonnostný vzostup


21.12.2011


Anton Kasagranda momentálne jediným pravým krídelníkom, ktorý je zo širšej nominácie SR zdravotne v poriadku


Trénerovi hádzanárov Slovenska Zoltánovi Heisterovi robí najväčšie starosti post pravého krídla. V 28-člennom širšom kádri, z ktorého musí vzísť konečná nominácia na januárové ME v Srbsku, figurujú síce traja adepti na túto pozíciu, ale dvaja z nich sú momentálne zranení. K Miroslavovi Volenticsovi najnovšie opäť pribudol Tomáš Urban, a tak v súčasnej fáze prípravy je k dispozícii iba Anton Kasagranda. Dvadsaštyriročný odchovanec považskobystrickej hádzanej má veľkú šancu dostať sa na európsky šampionát, hoci v utorkovom zápase v Nových Zámkoch proti Maďarsku (25:29) v rámci turnaja JUB Vianočný pohár 2011 absolvoval svoj reprezentačný debut.

Kasagranda
okorenil svoju premiéru v národnom tíme troma gólmi do siete maďarských brankárov. "Určite naňho doľahla aj nervozita. Zahral priemerne, jeho výkon nebol zlý, ale ani výnimočný. Vzhľadom na to, že to bol jeho iba prvý zápas v mužskej reprezentácii a proti takémuto súperovi, si myslím, že v ďalších dueloch by mal ísť výkonnostne hore," poznamenal pre agentúru SITA Heister na adresu hráča HC SPORTA Hlohovec.

Je dosť pravdepodobné, že aj v zostávajúcich dvoch stretnutiach na Vianočnom pohári v stredu v Trnave proti Poľsku a vo štvrtok v Hlohovci proti Česku dostane Kasagranda dostatok príležitostí, keďže kouč SR má okrem neho k dispozícii už len alternatívu, že by na pravom krídle zaskočil Marek Mikéci, ľavák zvyčajne hrajúci na poste pravej spojky.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL