Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Športovec roka 2011


22.12.2011


Vyjadrenie SZH k odovzdávaniu cien Športovec roka 2011


Vážené dámy a Vážení páni,

Na základe viacerých otázok priamych aj nepriamych, ktoré na naše veľké prekvapenie dnes smerovali na sekretariát SZH by som rád podal vysvetlenie k včerajšiemu odovzdávaniu cien Športovec roka 2011.


V prvom rade mi dovoľte prejaviť veľkú radosť nad tým, že hádzaná ako jediný z tímových športov na Slovensku sa tretíkrát umiestnila v prvej trojke kolektívov a verím, že tak tomu bude aj v roku 2012.


K otázkam prečo som cenu priamo na javisku nepreberal ja alebo generálny sekretár SZH pán Martin Simonides by som rád poznamenal nasledovné:


Tento úspech v prvom rade patrí našim chlapcom a realizačnému tímu pod vedením Zoltána Heistera, im patrí naša veľká vďaka a im patrí právo preberať takéto ocenenie a tešiť sa pozornosti, ktorá je s tou cenou spojená.  Tak tomu bolo aj v minulom roku, kedy cenu preberal pán Heister a Martin Straňovský.


To bol hlavný dôvod, prečo sme chceli, aby cenu prebrali členovia reprezentačného tímu a nie zväzoví funkcionári. Druhým dôvodom bolo, že v týchto dňoch prebieha JUB Vianočný pohár 2011, kde náš reprezentačný tím absolvuje tri medzištátne zápasy vo večernom termíne od 18.30, to znamená že včerajší víťazný zápas s Poľskom znemožnil prebratie ceny nielen pánovi Heisterovi, ale aj ostatným hráčom reprezentačného tímu. Tak isto  cenu nemohli preberať hráči pôsobiaci v zahraničí, ktorým stále prebiehajú súťaže v ich domovských kluboch. Rovnako ako generálnemu sekretárovi, ktorý organizačne celý JUB Vianočný pohár riadi.


K otázke, že cenu preberali hráči ŠKP pretože ich protežujem, chcem povedať len jedno. Pre nás sú všetci hráči rovnako dôležitý či sú zo Záhoria, alebo zo Zemplína, je naozaj veľkou náhodou, že títo dvaja chlapci sú momentálne zranení a verte mi, že by 1000 krát radšej v tom čase hrali a boli s tímom, ako by mali preberať toto ocenenie. Ja by som sa chcel naopak poďakovať Miroslavovi Volenticsovi a Andrejovi Petrovi za ochotu, že vo svojom voľnom čase boli od 18:00 do 23.00 k dispozícii TV Markíza , kvôli priamemu prenosu. Mali sme vari ťahať do Bratislavy Tomáša Urbana z Košíc liečiaceho si zranenie členka a achilovky, alebo Teodora Paula čakajúceho na operáciu ruky, či Csabu Szücsa, ktorý sa snaží s lekármi o zázrak? Myslím, že odpoveď si nájde každý sám.


Naozaj si myslím, že ja som ten posledný za všetkými členmi reprezentačného tímu, kto by mal preberať cenu za ich úspechy. Sú to ich úspechy a plody práce celého hádzanárskeho hnutia a preto im by malo patriť aj čestné miesto pri preberaní takéhoto ocenenia.


Na záver mi dovoľte všetkým členom SZH a ich rodinným príslušníkom zaželať krásne prežitie Vianočných sviatkov, aby všetci našli v rodinnom kruhu harmóniu, radosť a pokoj týchto sviatkov.


Takisto, želám všetko dobré do nového roka 2012, aby sa všetkým splnili ich želania a sny. Želám všetkým veľa zdravia a pohody

                                                                            

                                                                              S úctou

                                                                                              Jaroslav Holeša, prezident SZH




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL