Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Pozitívny dojem z vystúpenia Slovákov na Vianočnom pohári


23.12.2011


Heistera potešili výkony adeptov na nomináciu na ME do Srbska


Pätnásty ročník Vianočného pohára sa skončil podľa očakávania celkovým triumfom hádzanárov Maďarska, ktorí na Slovensko pricestovali na rozdiel od ďalších účastníkov turnaja v takmer kompletnom zložení. Spokojnosť vládla aj s účinkovaním slovenskej reprezentácie, ktorá zdolala Poľsko (38:35) a Česko (31:24) a napriek prehre (25:29) najviac potrápila víťazný maďarský tím. Tréner SR Zoltán Heister mal pritom k dispozícii iba extraligový výber doplnený o jedného legionára, navyše v kádri boli aj štyria debutanti v národnom tíme. Výkony jeho zverencov ocenili aj diváci v Nových Zámkoch, Trnave a Hlohovci. 

"S naším účinkovaním na turnaji som spokojný. Nešlo nám o umiestnenie, ale predovšetkým o hernú stránku. Všetci chalani si schuti zahrali a vychutnali atmosféru podujatia pred domácim publikom. Myslím si, že predviedli slušnú výkonnosť, čo je povzbudením pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy. Všetci hráči, ktorí prichádzajú do úvahy v súvislosti s nomináciou, ukázali dobrý prístup a zanechali pozitívny dojem. Uvidíme, či im to vydrží až do konca januára," zhodnotil trojdňové účinkovanie kouč Heister.

K dobrým výsledkom slovenského tímu na turnaji o Vianočný pohár prispel aj brankár Ladislav Kovačin, ktorý sa striedal medzi troma žrďami s Mariánom Žernovičom. "Výber hráčov je na tréneroch. My sa snažíme vydať zo seba maximum. Neberieme sa ako konkurenti, tvoríme kolektív, v ktorom sa navzájom potiahneme. Čo sa týka mojich výkonov na turnaji, tak až na prvý polčas proti Maďarom som s nimi viac-menej spokojný. Celkovo to hodnotím pozitívne," uviedol gólman MŠK Považská Bystrica, ktorý živí nádej na účasť na ME 2012 v Srbsku.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL