Máj 2024
PUSŠPSN
12

W17 EHF Euro 2015

Do Bratislavy na kondično-regeneračný blok 16 hráčov


23.12.2011


Valo s Puterom majú ešte klubové povinnosti, Antl s Kukučkom dostali voľno, vyhliadky maródov nie sú optimistické


Hádzanári Slovenska zakončili vo štvrtok večer v Hlohovci prvú časť záverečnej prípravy na januárové majstrovstvá Európy mužov v Srbsku (15. - 29. 1. 2012). Po medzinárodnom turnaji JUB Vianočný pohár 2011, na ktorom obsadili v konkurencii Maďarska, Poľska a Česka 2. miesto a úspešne sa rozlúčili s kalendárnym rokom, sa znovu zídu v pondelok 26. decembra v Bratislave. Z kádra, ktorý mal kouč Zoltán Heister k dispozícii, sa po vianočných sviatkoch na zraze už neobjavia Tomáš Adamčík, Gabriel Vadkerti, Ivan Kucharík, Marián Kleis, Michal Urban a zranený Tomáš Urban.

Naopak, kondično-regeneračný blok absolvujú Richard Štochl, Martin Straňovský, Péter Szabó, Ladislav Tarhai ml., Andrej Petro a Martin Mazák, ktorí sa pridajú k desiatim hráčom z Vianočného pohára: Ladislav Kovačin, Marián Žernovič, Michal Kopčo, Peter Dudáš, Anton Kasagranda, Viktor Szapu, Oliver Rábek, Marek Mikéci, Patrik Hruščák a Ľubomír Ďuriš. Slováci však stále nebudú v kompletnom zložení. "V Nemecku pôsobiaci Miloš Putera a Dano Valo majú ešte klubové povinnosti v bundeslige. O voľno ma požiadali Peter Kukučka s Radom Antlom," vysvetlil tréner SR.

Heisterovi naďalej robí starosti zdravotný stav hráčov. Aj v prípade optimistického vývoja je už isté, že Slovensko sa na ME nepredstaví v najsilnejšej zostave. Po tom, čo definitívne vypadli z hry o šampionát brankár Teodor Paul a spojka Maroš Baláž, sa rozplývajú šance (ak ešte sú vôbec reálne) tria maródov - spojky Csabu Szucsa ml., pravých krídelníkov Miroslava Volenticsa a Tomáša Urbana. "Volentics má ruku v sadre, čaká ho ešte rontgen. Urban má problémy s achilovkou a jeho šance dať sa včas do poriadku sú minimálne. Szucs sa podrobil intenzívnej liečbe zranenia päty. Najbližšie dni ukážu, či sa bude môcť začiatkom januára zapojiť do prípravy, momentálne tomu dávam päťpercentnú nádej," poznamenal Heister k otáznikom súvisiacimi s viac ako ohrozeným štartom spomenutej trojice na ME.

Príprava slovenských hádzanárov bude po Novom roku pokračovať od 2. januára, v pláne sú ešte stretnutia s Maďarskom vo Veszpréme (4. 1.) a účasť na turnaji Croatia Cup v Osijeku (6. - 8. 1.) s duelmi proti Švédsku, Iránu a Chorvátsku.

Nominácia hádzanárov Slovenska na kondično-regeneračný blok v Bratislave (26. - 29. 12.):
Brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/Fr.), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica), Marián Žernovič (HC SPORTA Hlohovec)
Pivoti: Andrej Petro (DHC Rheinland Dormagen /Nem.), Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec)
Krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Viktor Szapu (HC Štart Nové Zámky), Anton Kasagranda (HC SPORTA Hlohovec)
Spojky: Ladislav Tarhai ml. (BSV Bern Muri/Švaj.), Péter Szabó (Kecskeméti KSE/Maď.), Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja HC Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec)

Ďalší hráči z 28-členného kádra, z ktorého vzíde konečná nominácia na X. ME mužov v Srbsku (15. - 29. 1. 2012):
Voľno: Radoslav Antl (Tatran Prešov), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.)
Klubové povinnosti: Miloš Putera (TV 05/07 Hottenberg/Nem.), Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.)
Maródi: Csaba Szucs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Tomáš Urban (HC winLand Michalovce)
Zostávajúci hráči (momentálne už nefigurujú vo výbere na záverečnú fázu prípravy): Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica), František Zaťko, Adam Mazúr (obaja HC SPOTA Hlohovec), Vladimír Guzy, Michal Urban (obaja Tatran Prešov)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL