Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Štochlov Montpellier bližšie k obhajobe titulu


25.12.2011


V šlágri francúzskej ligy exceloval Srb Bojinovič, slovenský brankár Štochl predviedol 14 úspešných zákrokov


Hádzanári francúzskeho klubu Montpellier Agglomération HB sa priblížili k obhajobe majstrovského titulu. Víťazstvom v šlágri 13. kola na pôde najväčšieho konkurenta Chambéry Savoie HB 34:31 (13:15) si dali dva dni v predstihu vianočný darček a vzhľadom na svoju dominanciu prakticky rozhodli súboj o ligové prvenstvo ešte v starom kalendárnom roku.

K zisku mimoriadne dôležitých dvoch bodov, ktorými hráči Montpellieru uzavreli prvú polovicu domácej súťaže so stopercentnou bilanciou (13 - 0 - 0), prispel 14 úspešnými zákrokmi aj slovenský brankár v službách jedného z najlepších európskych klubov Richard Štochl. Opora reprezentácie SR sa do prípravy pred blížiacim sa európskym šampionátom môže zapojiť s pocitom spokojnosti.

Hlavnou hviezdou francúzskeho "Classica" však bol Mladen Bojinovič, ktorého 13 z 15 streleckých pokusov skončilo v sieti, pričom osem gólov dosiahol z pokutových hodov, a právom mu patril honor "Muž zápasu". Zaujímavosťou je, že skúsená skúsená stredná spojka zatiaľ nefiguruje v nominácii Srbska na ME 2012, na ktorých sa reprezentácia organizátorskej krajiny stretne v základnej skupine aj so Slovenskom. Aj vďaka Bojinovičovi má Montpellier v tabuľke štvorbodový náskok pred Chambéry.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL